Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ρολό με μαρμελάδα ή σοκολατα


11
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo persa persa

γλύκισμα για πολλά γούστα

Ετικέτες:γλυκό, σοκολάτα, μαρμελάδα, ρολό, παντεσπάνι Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 6 κουταλιές σούπας χλιαρό νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι
  • μαρμελάδα ή μερέντα

Δoυλεύουμε χωριστα τους κρόκους-ασπράδια.

Στους κρόκους προσθέτουμε τη ζάχαρη, χτυπαμε καλά, μετά το νερό, το ξύσμα. Κατεβάζουμε ταχύτητα και ριχνουμε το αλευρι(κοσκινισμενο) και το μπέικιν. Προσθέτουμε και τη μαρέγκα ανακατέυοντας ελαφριά με την σπάτουλα.

Έχουμε προθερμανει τον φούρνο στους 180ο βαθμούς.

Στο ρυχό ταψί του φούρνου, στρώνουμε μια κόλα ψησίματος, καλυπτοντας και τα τοιχώματα.Στρώνουμε με αλαφριές κινήσεις το μειγμα, θα είναι ιδιαίτερα λεπτό. Τo βάζουμε στο φουρνο να ψηθει, για 20 λεπτά περίπου, μεχρι να χρυσίσει.

Το βγάζουμε. Πέρνουμε μια μεγαλη πετσετα κουζινας (να καλυπτει την επιφάνεια του ταψιου), την μουσκευουμε, τόσο ώστε να είναι νωπή και με την βοήθειά της, αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι πανω της. Ξεκολλάμε το χαρτί ψησίματος. Αρχίζουμε να τυλιγουμε σε ρολο (μαζί με την πετσέτα-ποτηρόπανο) και το αφήνουμε έτσι περιπου 10-15 λεπτά. Ξετυλίγουμε, απλώνουμε στο εσωτερικο τη γέμιση που θέλουμε, την ξανατυλίγουμε(τώρα η πετσέτα απλά βοηθά). Το βάζουμε σε δίσκο, κόβουμε τις άκρες, που συνήθως είναι άτσαλες και το αφήνουμε να κρυώσει.

καλη επιτυχία

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.