Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ρολό από καρότο με μέλι και Ricotta


3
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo vch vch

Αφού σήμερα ξεκινήσαμε με τα καρότα, ας βάλουμε και κάτι σε γλυκό..

 

Είναι μια ευχάριστη αλλαγή από το συνηθισμένο γλυκό με καρότα.

Πρόκειται για ένα ρολό με γέμιση από τυρί και βερίκοκα.

 

Σε αυτή τη συνταγή τα βερίκοκα μουλιάζουν σε μπράντι αλλά μπορούν να γίνουν και με ζεστό νερό για όσους το προτιμούν.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

 

  • 4 κρόκους
  • 4 ασπράδια
  • ½ φλ. αλεύρι
  • 1 κ/κι κανέλα
  • 1 κ/κι μοσχοκάρυδο
  • 1 κ/κι μπαχαρικά all spice
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 2 κ/λιές σιρόπι “Golden Syrup” – (σιρόπι που προέρχεται από την επεξεργασία της ζάχαρης, το βρίσκουμε στο ΑΒ)
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

 

Για τη γέμιση

 

  • 100 γρ βερίκοκα ξηρά, κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • ½ φλ. μπράντι, 125 ml
  • 250 γρ τυρί Ricotta ή cottage ή Philadelphia η ακόμα και mascarpone
  • ½ φλ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ/λια μέλι
  • 1 κ/κι μοσχοκάρυδο
  • 2 κ/λιές αμύγδαλα ασπρισμένα κομμένα σε λεπτές φετούλες και ψημένα στο γκρίλ

Κόβουμε τα βερίκοκα σε κομματάκια και τα βάζουμε να μουλιάσουν στο μπράντι για 1 ώρα.

 

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα μικτά μπαχαρικά και ανακατώνουμε καλά.

Προσθέτουμε αργά και τους κρόκους που είχαμε χτυπήσει με τ’ αυγά.

Στη συνέχεια βάζουμε το καρότο που είχαμε προηγουμένως τρίψει.

 

Χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε το σιρόπι σιγά σιγά.

Συνεχίσουμε να χτυπάμε μέχρι να σφίξει η μαρέγκα.

Τα ρίχνουμε σταδιακά στο μίγμα με τα καρότα και ανακατώνουμε αργά.

 

Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 30 εκ x 25 εκ.

Απλώνουμε λαδόκολλα.

Ψήνουμε το μίγμα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15’ – 20’, μέχρι να ψηθεί.

Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και γρήγορα το τυλίγουμε, από τη στενή του πλευρά,  για να γίνει ρολό με το χαρτί μέσα.

Το κρατάμε έτσι μέχρι να κρυώσει.

 

Εν τω μεταξύ, βάζουμε το τυρί, το γιαούρτι, το μέλι και το μοσχοκάρυδο στο μπλέντερ.

Ρίχνουμε στη συνέχεια τα βερίκοκα και τα αμύγδαλα (κρατάμε λίγα για διακόσμηση) στο τυρί και ανακατώνουμε.

 

Ξεδιπλώνουμε το ρολό και αφαιρούμε το χαρτί.

Απλώνουμε τη γέμιση παντού και ξανατυλίγουμε.

 

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη από πάνω.

Στο κέντρο και κατά μήκος του ρολού ρίχνουμε λίγα αμύγδαλα.

 

Κόβουμε φέτες και σερβίρουμε.

Σχόλια

User Photo vch vch
2009-11-05 21:02:15
Ευχαριστώ κορίτσια. περιμένω σχόλια εαν το κάνετε..
User Photo mariana mariana
2009-11-02 22:54:29
Εντυπωσιακό για γιορταστικό τραπέζι!
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-11-02 13:44:44
Ωραία και αυτή η συνταγή! να δούμε τί θα πρωτοφτιάξω! Ευχαριστούμε vch!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.