Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ρολάκια με 3 τυριά και φρέσκα αρωματικά


2
0


Μερίδες: 16
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo Stalitsa Stalitsa
Ζεστα ειναι πιο νοστιμα αν κρυωσουν σου ερχεται λιγο αλμυρο
Ετικέτες:αλμυρο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Τυριά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 πακέτο σφολιάτα

200 γρ. τριμμένη φέτα

200 γρ. τριμμένο ρεγκάτο

120 γρ. τριμμένο τσένταρ

3 αυγά

1 χούφτα φρέσκα μυρωδικά (άνηθος-δυόσμος-βασιλικός-λίγη μαντζουράνα-λίγο δεντρολίβανο)

2 κ.σ. σουσάμι

Πιπέρι

 

Συνοδευτική σάλτσα:

⅓φλ. ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ξερό

1 μέτρια ώριμη ντομάτα

6 λιαστές ντομάτες σε λάδι

6 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια

1 κ.γλ. ξερός βασιλικός

Λίγο αλάτι

Για την γέμιση:

Ξεπαγώνω τα φύλλα, ανακατεύω σ’ένα μπολ τα τυριά-τα 2 αυγά και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψιλοκόβω τα μυρωδικά και τα προσθέτω στο μείγμα με τα τυριά και ανακατεύω. Ετοιμάζω τα ρολάκια και τα βάζω στο ταψί με την λαδόκολλα. Χτυπάω το τρίτο αυγό με 1 κουταλιά νερό και αλείφω τα ρολάκια. Τα πασπαλίζω με σουσάμι και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 40 λεπτά.

Για την σάλτσα:

Καθαρίζω και κόβω το κρεμμύδι και την ντομάτα σε μικρότερα κομμάτια. Στραγγίζω τις λιαστές ντομάτες από το λάδι τους και τις ψιλοκόβω. Βάζω όλα τα υλικά σ’ένα μπλέντερ και τα πολτοποιώ.

Για να φτιάξω τα ρολάκια:

Κόβω κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες κατά μήκος της μεγαλύτερης και μετά στη μέση. Βάζω την γέμιση, αλείφω τις άκρες από κάθε κομμάτι με λίγο νερό και τυλίγω κυλινδρικά. Πατάω τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.