Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ρολάκια με κρέμα (μπουγατσάκια)


10
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo antin antin
Πολυ νοστιμα και εύκολα.
Ετικέτες:γλυκο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

450 - 500 γρ. φύλλο κρούστας
100 γρ βούτυρο (για το άλειμα των φύλλων)
1 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ. Βούτυρο (για την κρέμα)
1 κροκο
2 κουταλακια καστερ
3 βανιλίνες
Ζάχαρη άχνη και κανέλα
Βάζετε το γάλα και τη ζάχαρη στη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν κάψει το γάλα (προσοχή να μην βράσει), ρίχνετε λίγο ? λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σβολιάσει ριχνουμε κ το καστερ. Προσθέτετε και τις βανίλιες, συνεχίζοντας το ανακάτεμα (προσοχή, η φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή και σας αρπάξει η κρέμα). Όταν η κρέμα σφίξει και εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες του βρασμού, είναι έτοιμη και την απομακρύνετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τα 50 γρ. βούτυρο κ τον κροκο,  ανακατεύετε να ενσωματωθεί στην κρέμα και  αφήνετε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντάς την που και που.
Στρώνετε σε ορθογώνειο ταψί, διαστάσεων 30Χ40 εκ. Περίπου τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα με τα 100 γρ. βούτυρο. Αδειάζετε στο ταψί την κρέμα και την στρώνετε ομοιόμορφα. Βάζετε από πάνω τα άλλα μισά φύλλα, βουτυρώνοντάς το κι αυτά ένα, ένα και διπλώνοντας ταυτόχρονα αυτά που περισσεύουν πάνω στην μπουγάτσα. Τα φύλλα που βάζετε από πάνω και περισσεύουν, τα διπλώνετε από κάτω, ανασηκώνοντας με προσοχή την μπουγάτσα (έτσι θα κλείσετε σαν σε φάκελο την κρέμα και δεν υπάρχει φόβος να χυθεί).
Ψήνετε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι τα φύλλα να ροδοκοκκινίσουν (30 ? 40 λεπτά). Την βγάζετε, την αναποδογυρίζετε στο ταψί της και την αφήνετε να κρυώσει λίγο. Την κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και την σερβίρετε πολύ ζεστή, πασπαλίζοντάς την με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Η συνταγή αυτή βγάζει περίπου 10  μερίδες. Αν σας περισσέψει, για να μείνει το φύλλο τραγανό, αφήστε την ξεσκέπαστη, εκτός ψυγείου και καταναλώστε την την ίδια μέρα.
εγω στην φωτογραφια τα εκανα ρολακια πιο πολυ μου αρεσουν.

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2013-02-28 11:43:30
Ευχαριστώ!
User Photo antin antin
2013-02-28 11:28:06
οπως ειναι το φυλλο το βουτυρωνεις ολο μετα το διπλωνεις το βουτυρωνεις παλι και ξανα διπλωμα,βαζεις στην ακρη μπολικη κρεμα και κλεινεις τα πλαινα πανω στην γεμιση και μετα το γυριζεις να γινει ρολο.ελπιζω να σου εδωσα να καταλαβεις.ευχαριστω παντος που το ανεφερες.
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2013-02-28 10:26:13
Πολύ ωραία και νόστιμη. Μία απορία, τα ρολλάκια πώς γίνονται;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.