Λιώνουμε το βούτυρο ή ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε στη συνέχεια και το ρύζι. Τελευταίο προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμύδι.
Ανακατώνουμε να μην κολλήσουν και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Μεταφέρουμε τα υλικά σε μικρή κατσαρολίτσα, προσθέτουμε τον αρακά, το καρότο που κόψαμε μικρά κυβάκια, το νερό, το κάρδαμο, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε ανοικτό το καπάκι μέχρι να κοχλάσει το νερό σε δυνατή φωτιά.
Αφού ζεσταθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2 κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε σχεδόν 15’, μέχρι να εμφανιστούν οι μικροί κρατήρες στο ρύζι.
Αφαιρούμε το κάρδαμο.
Αφού κρυώσει λίγο, το χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη.
Ανοίγουμε τις φέτες από το μοσχάρι, το χτυπάμε μέχρι να γίνει λεπτό, ρίχνουμε τα καρυκεύματα και απλώνουμε μέσα το ρύζι.
Τυλίγουμε το κρέας γύρω από το μείγμα ρυζιού και δένουμε με κλωστή για να τα κρατήσει σφικτά.
Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει το κουρκούτι με όλα τα υλικά του, βάζουμε μέσα τα ρολά από το κρέας και τα γυρίζουμε ούτως ώστε να μπανιαριστούν καλά.
Τα φασολάκια και τα καρότα τα βράζουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν σε ζεστό νερό. Τα στεγνώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το λάδι καλά και τηγανίζουμε τα ρολά γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές.
Τελευταία, βάζουμε και τα φασολάκια και τα καρότα στο κουρκούτι να μπανιαριστούν καλά και τηγανίζουμε για 2’.
Σε μια μεγάλη πιατέλα, κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια περίπου 5 -6 εκ. ρίχνουμε γύρω γύρω τα φασολάκια και τα καρότα.
Κόβουμε μερικές φέτες από λεμόνι και τις ρίχνουμε απο πάνω.
Το πιάτο έχει όμορφα χρώματα που δένουν πολύ μεταξύ τους :
Κίτρινο, Πορτοκαλί και Πράσινο.
Σερβίρονται ζεστά.
2009-08-05 18:38:13
Σωστόοοο :-)
2009-08-05 11:07:30
Φαίνεται πολύ ωραίο! :) Προσοχή μόνο όταν χρησιμοποιούμε κλωστές στο μαγείρεμα να μην είναι συνθετικές γιατί θα λιώσουν!