Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ρολάκια από Μοσχάρι


4
0


Μερίδες: 5
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo vch vch

Ένα γρήγορο αλλά πολύ ωραίο πιάτο-«Gourmet» που θα αφήσει ευχαριστημένα παιδιά και φίλους

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:

    • 1 κ/λιά Βούτυρο ή ελαιόλαδο
    • 1 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
    • ½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
    • 3 κ/λια αρακά
    • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    • 1 μικρό καρότο κομμένο μικρά κυβάκια
    • 2 φλ. Νερό
    • Αλάτι με μυρωδικά
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
    • Λίγο μίγμα από μπαχαρικά για κρέας
    • 2 κόκκους κάρδαμο

     

    • 6 φέτες από μοσχάρι (Νουά), αλατισμένο και πιπερωμένο

     

    • Λίγα φρέσκα φασολάκια
    • 4 καρότα καθαρισμένα και κομμένα μακρόστενα κομμάτια

      Για το κουρκούτι:

       

      • 2 αυγά χτυπημένα ελαφρά
      • ½ φλ. Λευκό κρασί
      • 7 κ/λιές αλεύρι κοσκινισμένο
      • 7 κ/λιές καλαμποκάλευρο (Corn Starch)

Λιώνουμε το βούτυρο ή ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε στη συνέχεια και το ρύζι. Τελευταίο προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμύδι.
Ανακατώνουμε να μην κολλήσουν και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

 

Μεταφέρουμε τα υλικά σε μικρή κατσαρολίτσα, προσθέτουμε τον αρακά, το καρότο που κόψαμε μικρά κυβάκια, το νερό, το κάρδαμο, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε ανοικτό το καπάκι μέχρι να κοχλάσει το νερό σε δυνατή φωτιά.

Αφού ζεσταθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2 κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε σχεδόν 15’, μέχρι να εμφανιστούν οι μικροί κρατήρες στο ρύζι.

Αφαιρούμε το κάρδαμο.

 

Αφού κρυώσει λίγο, το χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη.

Ανοίγουμε τις φέτες από το μοσχάρι, το χτυπάμε μέχρι να γίνει λεπτό, ρίχνουμε τα καρυκεύματα και απλώνουμε μέσα το ρύζι.
Τυλίγουμε το κρέας γύρω από το μείγμα ρυζιού και δένουμε με κλωστή για να τα κρατήσει σφικτά.

 

Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει το κουρκούτι με όλα τα υλικά του, βάζουμε μέσα τα ρολά από το κρέας και τα γυρίζουμε ούτως ώστε να μπανιαριστούν καλά.

 

Τα φασολάκια και τα καρότα τα βράζουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν σε ζεστό νερό. Τα στεγνώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.

 

Ζεσταίνουμε το λάδι καλά και τηγανίζουμε τα ρολά γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές.

 

Τελευταία, βάζουμε και τα φασολάκια και τα καρότα στο κουρκούτι να μπανιαριστούν καλά και τηγανίζουμε για 2’.

 

Σε μια μεγάλη πιατέλα, κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια περίπου 5 -6 εκ. ρίχνουμε γύρω γύρω τα φασολάκια και τα καρότα.

Κόβουμε μερικές φέτες από λεμόνι και τις ρίχνουμε απο πάνω.

 

Το πιάτο έχει όμορφα χρώματα που δένουν πολύ μεταξύ τους :

Κίτρινο, Πορτοκαλί και Πράσινο.

 

Σερβίρονται ζεστά.

Σχόλια

User Photo vch vch
2009-08-05 18:38:13
Σωστόοοο :-)
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-08-05 11:07:30
Φαίνεται πολύ ωραίο! :) Προσοχή μόνο όταν χρησιμοποιούμε κλωστές στο μαγείρεμα να μην είναι συνθετικές γιατί θα λιώσουν!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.