Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ροδακινογλυκό "Ντιούκς"


21
0


Μερίδες: 9
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo apapsa apapsa

Εγκαινιάζω σήμερα μια κατηγορία συνταγών με τίτλο "Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι". Πρόκειται για συνταγές που έχουν μια νοσταλγική πινελιά, που θυμίζουν παιδικά πάρτυ με τα Παπάκια, που έχουν μια εϊτίλα βρε αδερφέ! Ξέρω ότι θα βρω συμπαραστάτες σ' αυτή την προσπάθεια και καλώ διακεκριμένους μάγειρες της παρέας, όπως τον president και τον aris1 να προσφέρουν το κατιτίς τους.

Ετικέτες:δυναστεία,οι άγγελοι του τσάρλι,μάπετ σόου,80's,eighties Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (21 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

9 φρυγανιές σταρένιες

1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με άρωμα βανίλια

3  1/4 φλυτζάνια γάλα φρέσκο (για την παρασκευή της κρέμας)

2 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη (για την παρασκευή της κρέμας)

1 πακέτο ζελέ με γεύση ανανά

 

Κατ' αρχήν χρειάζεστε ένα τετράγωνο και βαθύ σκεύος (22x22x6 είναι το πανάρχαιο τάπερ που χρησιμοποιεί η μάνα μου).

 

Στρώνετε τις φρυγανιές στο τάπερ (καλή τύχη, γιατί δεν τις παίρνει όλες, θα χρειαστεί να σπάσετε μερικές σε κομμάτια για να βουλώσετε τις τρύπες).

 

Περιχύνετε τις φρυγανιές με το σιρόπι από τα ροδάκινα.

 

Φτιάχνετε την κρέμα αραβοσίτου, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακελακιού.

 

Περιχύνετε τις φρυγανιές με την κρέμα και αφήνετε να πήξει για 20 λεπτά περίπου.

 

Τοποθετείτε τα ροδάκινα πάνω στην κρέμα, αφήνοντας κενά μεταξύ τους (θα πρέπει να μπουν 9 ροδάκινα- αν δε φτάνουν, κόψτε μερικά στη μέση).

 

Φτιάχνετε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και το αφήνετε να κρυώσει λίγο (να μην πήξει όμως). Περιχύνετε κουταλιά-κουταλιά το γλυκό, προσέχοντας να μη διαλυθεί η κρέμα.

 

Αφήνετε λίγο να κάτσει και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο. Μετά από 3-4 ώρες είναι έτοιμο.

 

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2009-06-16 19:11:17
Καλωσήρθες candyne :o) Rick Astley, Paula Abdul και ξερό ψωμί!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-16 09:47:21
Ναι είναι το retro section του cooktherapy! :) Καλωσήρθες!
User Photo candyne candyne
2009-06-16 09:23:34
εξαιρετικη ιδεα αυτης της κατηγοριας συνταγων!Οποιος εχει ακομα φερ φορζε στην βεραντα του ,να μας καλεσει για παρτυ με soundtrack rick astley !!!Α!!και καλως σας βρήκα!
User Photo apapsa apapsa
2009-06-07 00:33:11
Εγώ έμαθα από έγκυρη πηγή ότι η μαμά σου το φτιάχνει με ψωμί του τοστ (ναι, στη δική σου μαμά αναφερόμουν πιο πάνω)... :o)
User Photo Maoam Maoam
2009-06-07 00:29:26
ειδα φως και μπηκα!! κι εμενα το εκανε η μαμα μου μια με πτι-μπερ και μια φρυγανιες αλλα εβαζε παντα ζελε κερασι!! Τ.Ε.Λ.Ε.Ι.Ο γλυκο!!:)
User Photo apapsa apapsa
2009-06-03 22:59:45
Οπότενες ξανάρθετε στο σπίτι μουσιού...
User Photo anemos anemos
2009-06-03 21:47:11
Πότενες μπορούμε να το φάμε το γλυκάκι, μανδάμ;
User Photo travellinglight travellingli ght
2009-06-03 11:27:52
Τώρα που το δοκίμασα κιόλας το γλυκάκι πρέπει να πω ότι εγκρίνω πατόκορφα. :ο) Μια παρατήρηση μόνο, για να κόβεται-τρώγεται πιο εύκολα νομίζω θα ήταν καλύτερο τα ροδάκινα να είναι σε μικρά κομμάτια.
User Photo apapsa apapsa
2009-06-02 20:45:17
Πωωωω..... Τι είπες τώρα!!! Τσάκα τσάκα rules!!!
User Photo Mei-ko Mei-ko
2009-06-02 20:07:31
Να προσθέσω ένα τιπ για να γίνει πιο υγιεινή η συνταγή και να συνδεθεί με το σύγχρονο λάιφ στάιλ: Ενώ πηγαίνουμε απ'το ψυγείο στον πάγκο εργασίας κι από κει στο νεροχύτη, να έχουμε στο πόδι ένα τσάκα τσάκα!!!
User Photo apapsa apapsa
2009-06-02 18:18:02
Έλα που δεν ξέρεις τους Ντιούκς, παλιοκάμπια... Γυρίστηκε και ριμέικ πριν κανα-δυο χρόνια...
User Photo travellinglight travellingli ght
2009-06-02 18:15:01
α) Χωρίς να θέλω να σας τη σπάσω, τα μισά από αυτά που λέτε αδυνατώ να τα καταλάβω, οι συνταγές της σειράς παρακαλώ πολύ να έχουν και υπότιτλους στο εξής. :P β) Στο θέμα μας τώρα, ένα παρόμοιο γλυκό έφτιαχνε και η μάνα μου με φρυγανιές και άνθος αραβοσίτου βανίλια και κακάο, αλλά χωρίς κομπόστα και ζελέ. Και χωρίς τους Ντιούκς που δεν ξέρω τι είναι (τον Μαγκάιβερ τον ξέρω).
User Photo apapsa apapsa
2009-06-02 17:30:06
Και έτσι, λοιπόν, αποδεικνύουμε ότι όντως ήταν ένα πολύ δημοφιλές γλυκό, αφού το έφτιαχναν -χωρίς να συνεννοηθούν μεταξύ τους!- οι μαμάδες σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Νομίζω ότι κάποια στιγμή με τα γλυκά νέας εποχής (τιραμισού, πανακότα κ.α.) οι μαμάδες το ξεπέρασαν και γι' αυτό μισοξεχάστηκε. Χτες το βράδυ άκουσα ότι το φτιάχνουν και με ψωμί του τοστ. Ιιιιιιιιιιιιιιιιχααααααααα!!!!!!
User Photo Dorah Dorah
2009-06-02 17:29:24
Το έφτιαχνε η μαμά μιας φίλης μου,το έλεγε "γλυκό του ψυγείου" και κάτω κάτω έβαζε ψωμί του τόστ.(ίσως αυτή να ήταν η μετάλλαξη του γλυκού την επόμενη δεκαετία.!) :p
User Photo panselin panselin
2009-06-02 16:37:43
Πολύ δροσιστική συνταγή! Γίνεται και με πτι μπερ.
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-02 15:57:37
Μας το έφτιαχνε η μαμά αλλά δεν ήξερα ότι είναι χαρακτηριστικό των 80s! ΚΚοκατέηλ Μακ Γκάιβερ και καναπεδάκια Στηβ Μακ Γκάρετ (για να πάμε πιο πίσω) τί σας λένε;
User Photo chef ice chef ice
2009-06-02 15:54:46
αυτο το γλυκο το εφτιαχνε και η δικια μου μαμα ,μονο που δεν εβαζε φρυγανιες αλλα πτι-μπερ
User Photo aris1 aris1
2009-06-02 15:52:09
Επίσης, ξέχασες να πεις ότι για να δέσει καλύτερα το γλυκό, πρέπει την ώρα που το βγάζεις από το ψυγείο να φωνάξεις: «Ίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιχαααααααα»
User Photo president president
2009-06-02 15:37:54
Ο φιλος Cook Therapi νομιζω οτι εχει κρατησει ενα ηλεκτρονικο μπουφαν απο τοτε οποτε μπορει να μας βοηθησει
User Photo apapsa apapsa
2009-06-02 15:22:53
Ναι, σωστά, παγουρίνο, και ξέχασα να αναφέρω ότι η συνταγή έχει σίγουρη επιτυχία αν ο μάγειρας φοράει το ειδικό μπουφάν του Ιππότη της Ασφάλτου.
User Photo president president
2009-06-02 15:17:31
Θελω να προσθεσω οτι για να μην κοψει η κρεμα καλο θα ηταν να χρησιμοποιηθει παγουρινο! Περιμενουμε με αγωνια συνταγη για σπιτικο παγωτο miami v-ice
User Photo apapsa apapsa
2009-06-02 15:11:05
Ώπα ρε νεότερε :P Απαντήσεις: α) την κρέμα την αφήνουμε έξω να πήξει για 20 λεπτά, δε μας ενδιαφέρει να γίνει μπετόν αρμέ, απλώς να σταθεροποιηθεί θέλουμε, β) Όχι, σημαίνει ότι είναι γλυκό σαν τον αξέχαστο Μπο :PPPPPPP
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-02 15:05:41
Εγώ που είμαι νεότερος από τους προαναφερθέντες δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ το γλυκό αυτό. :P Ερώτηση: α) Την κρεμά την αφήνουμε να πήξει στο ψυγείο 20 λεπτά; β) Το Ντιουκς τι σημαίνει οτι το έφτιαχνε η αξέχαστη Νταίζη στην ομώνυμη σειρά; ;)
User Photo apapsa apapsa
2009-06-02 15:01:47
Αν θυμάστε καμία συνταγή για γλυκό ή αλμυρό, που έφτιαχνε η μαμά σας όταν ήσασταν μικρά, αλλά έχετε να την φάτε χρόνια, μοιραστείτε τη μαζί μας, είναι κρίμα να χαθεί η γαστρονομική παράδοση των τιμημένων eighties :o)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.