Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ριζοτο Tartufatto


6
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo Eva K. Eva K.

καταπληκτικο ειτε το σερβιρετε σαν κυριως ειτε ως συνοδευτικο στο φιλετο σας!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ!!!

Ετικέτες:αλμυρο Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ρύζι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2/3 κουπας βουτηρο

1/3 κουπας τριμμενο κρεμμυδι

2 κουπες ρυζι carnaroli

2 λιτρα ζωμο λαχανικων

1/2 κουπας λευκο ξηρο κρασι

2/3 κουπας τριμμενη παρμεζανα

80γρ.-100γρ. μαυρη τρουφα ψιλοκομμενη

3 κουταλακια λαδι απο το βαζο με την τρουφα

αλατι και ασπρο πιπερι

Σε μια μεγαλη κατσαρολα σοταρετε το κρεμμυδι στο μισο βουτηρο,να μαραθει.Προσθεστε το ρυζι και ανακατεψτε πανω στη φωτια 1-2 λεπτα.Ριξτε το κρασι και σιγοβραστε 3-4 λεπτα, ωσπου να εξατμιστει.Ριξτε σε δοσεις το ζωμο ανακατευοντας συνεχως και περιμενοντας να απορροφηθει ο ζωμος που προσθεσατε ,πριν ριξετε καινουριο.Ριξτε τοσο ζωμο οσο χρειαστει,για να μαλακωσει το ρυζι εξωτερικα ,αλλα να κραταει εσωτερικα.Μπορει να μην χρειαστει να τον ριξετε ολο το ζωμο.Χρειαζεται περιπου 12-13 λεπτα.Κατεβαστε το απο τη φωτια,ριξτα και ανακατεψτε το υπολοιπο βουτηρο,το λαδι τρουφας και την παρμεζανα.Δοκιμαστε και προσθεστε αλατι και ασπρο πιπερι,οσο χρειαζεται.Σερβιρετε το ριζοτο σε ζεστα πιατα πασπαλισμενο με τα κομματακια μαυρης τρουφας.

Σχόλια

User Photo Eva K. Eva K.
2009-06-28 22:15:26
σιγουρα θα την βρεις σε μαρκετ που απευθυνονται σε επαγγελματιες κυριως μαζικης εστιασης. εγω την βρισκω στο Makro. ειναι ακριβη,ναι.
User Photo chef ice chef ice
2009-06-28 13:54:20
πολυ ωραια η συνταγη σου αλλα νομιζω μακραν το καλήτερο ρυζι για ρυζοτο ειναι το αρμποριο.
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-28 09:03:11
Ποτέ δεν έχω δοκιμάσει τρούφα! Από πού την παίρνεις; Είναι πολύ ακριβή;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.