Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ριζότο μιλανέζε


7
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 2 '
Χρόνος ψησίματος: 25 '
User Photo JustCook JustCook
Ιταλικό συνοδευτικό για κρέατα και osso buco
Ετικέτες:ριζότο, ρύζι, παρμεζάνα, ιταλική Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Συνοδευτικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

300 γρ. ρύζι  καρολίνα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1/4 γρ. σαφράν
3 κουταλιές βούτυρο
2 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό ζωμό κότας
4 κουταλιές τυρί κρέμα(mascarpone,philadelphia)
4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι

κουτάλα

κατσαρόλα

 

Βάζετε το σαφράν στο κρασί και το αφήνετε μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το κρασί. Ανακατεύετε, αλατοπιπερώστε και όταν το ρύζι πιει τα υγρά του προσθέτετε λίγο από το ζωμό της κότας. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και όταν το ρύζι πιει πάλι τα υγρά του, προσθέτετε κι άλλο ζωμό κοκ μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να γίνει το ρύζι Απομακρύνετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα τυριά, ανακατεύετε και τέλος

 

ο χρόνος μπορεί να ειναι και λιγότερος ανάλογα την κουζίνα

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.