Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ριζομακάρονα σπέσιαλ & γλυκόξινο κοτόπουλο


6
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo natnat natnat
Αυτά τα δύο πιάτα τα δοκίμασα πρώτη φορά σε κινέζικο εστιατόριο και αποφάσισα να τα φτιάξω & εγώ.. Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε και το μοιράζομαι μαζί σας..
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τα ρυζομακάρονα :

1 πακέτο ρυζομακάρονα
1 καρότο σε μπαστουνάκια
1 κολοκύθι σε μπαστουνάκια
400γρ. γαρίδες μικρές καθαρισμένες & κατεψυγμένες
1 αυγό
Αλάτι & πιπέρι

Για το γλυκόξινο κοτόπουλο :

2 φιλέτα κοτόπουλο σε κυβάκια
1 βάζο σάλτσα γλυκόξινη (με καροτάκια, ανανά κτλ)
Λίγο αλεύρι
Λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι


Πέρνουμε δύο μπολ και βάζουμε στο ένα τις γαριδούλες και στο άλλο το κοτόπουλο, προσθέτουμε και στα δύο νερό και ξύδι και τα αφήνουμε για λίγη ώρα. Είναι κάτι που συνιθίζω για απολύμανση. Ξεβγάζουμε και βράζουμε τις γαρίδες και τις σουρώνουμε. Επίσης ξεβγάζουμε το κοτόπουλο. Πέρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο ανάλογα με την προτίμηση μας, αλευρώνουμε και αλατοπιπερόνουμε το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Το γυρνάμε συνέχεια έως ώτου ψηθεί αλλά το έχουμε σε χαμηλή φωτιά ώστε να μην τσιγαρίστει και πιάσει κρούστα. Στο μεταξύ βάζουμε στο γουοκ το κολοκύθι, το καρότο (αφού τα αλατοπιπερώσουμε) και έπειτα τις γαρίδες με λίγο νεράκι και τα αχνίζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στο μεταξύ αφού έχει ψηθεί το κοτόπουλο του προσθέτουμε τη γλυκόξυνη και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, αν η σάλτσα είναι πολύ πιχτή απ' την αρχή προσθέτουμε ελάχιστο νερό έτσι ούτως ώστε να βράσει χωρίς να εξατμιστεί. Βράζουμε και σουρώνουμε τα ριζομακάρονα (Προσοχή : Πρέπει να βράσουν σωστά επομένως τα δοκιμάζουμε πριν τα ρίξουμε στα λαχανικά. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στα πολύ λεπτά και τα λίγο πιο χοντρά ). Αφού βράσουν και σουρώσουν τα ρίχνουμε στο γουοκ μαζί με τα λαχανικά και τις γαρίδες. Χτυπάμε ένα αυγό και το ψήνουμε χωριστά σαν σκέτη ομελέτα, το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε και αυτό στο γουοκ. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά προσθέτοντας, προαιρετικά, λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο στο ανακάτεμα (σημείωση: η κινέζικη κουζίνα δε χρησιμοποιεί βούτυρο). Στο μεταξύ είναι έτοιμο και το γλυκόξινο κοτόπουλο. Τα σερβίρουμε μαζί.

Tip : Αν θέλουμε να φτιάξουμε τη γλυκόξινη με φρέσκα λαχανικά τότε αγοράζουμε σκέτη γλυκόξινη και προσθέτουμε εμείς σε μεγάλους κύβους λαχανικά όπως πιπερία, κρεμμύδι κτλ. και σίγουρα ανανά. Μπορεί να πάρει λίγη περισσότερη ώρα αλλά αξίζει τον κόπο.Εγώ προσωπικά το προτιμώ με τα φρέσκα λαχανικά αλλά για λόγους χρόνου επιλέγω συνήθως την έτοιμη.


Σχόλια

User Photo κλαρα κλαρα
2010-12-31 17:50:47
Eξαιρετικο το κολπο με το ξιδι για το κοτοπουλο. Τα ρυζομακαρονα δε τα βραζω,τα μουλιαζω 4 -5 λεπτα σε καυτο νερο και γινονται πολυ ωραια,δοκιμασε το και πες μας πως σου φανηκε.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.