Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ρεβύθια με κάρυ


11
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
Πρώτη φορά μαγείρεψα ρεβύθια και έγιναν πολύ νόστιμα και πολύ αρωματικά με αυτή τη συνταγή.
Η συνταγή είναι απο την Ινδία, τα ρεβύθια με κάρυ λέγονται channa και όταν τρώγονται με ψωμί "baras" ονομάζονται doubles. Με αυτό το ψωμί  τα ρεβύθια γίνονται "σάντουϊτς" με καυτερή σάλτσα.
Εγώ πρόσθεσα τη ντομάτα επειδή μου αρέσουν κοκινιστά.
Αν δεν μπορείτε τις πολύ έντονες γεύσεις μη βάλετε κύμινο στο τέλος ή βάλτε τη μισή ποσότητα. Ταιριάζει πολύ καλά και με ρύζι, ή αν θέλετε συνοδέψτε τα με τυρί ή γιαούρτι, και βέβαια ψωμί.
Ετικέτες:Ινδικό, ρεβύθια, κάρυ, ντομάτα, σάλτσα, baras, doubles, όσπρια, κατσαρόλα, κύμινο, νηστίσιμο, 6-όσπρια, ρεβίθια Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Όσπρια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 125 γρ ρεβύθια (μουσκεμένα από το βράδυ)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομένο μέτριο κρεμύδι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.σ. κάρυ (όχι καυτερό)*
  • 400 γρ. ντομάτες στον τρίφη
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη (προαιρετικό)
  • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες
  • 1/4 κ. γλυκού τσίλι ή μπούκοβο


















  1. Βάζετε τα ρεβύθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Τα ξεπλένετε, τα στραγγίζετε και τα βράζετε σε μη-αλατισμένο νερό για 20-30΄ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι. Στραγγίζετε πάλι.
  3. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα (αν γινεται να έχει φαρδύ πάτο), προσθέστε το κρεμύδι και τα σκόρδα ολόκληρα και τσιγαρίστε τα λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.Αν θελετε αφαιρείτε τα σκόρδα.
  4. Προσθέστε το κάρυ και 2 κ.σ. νερό και βράστε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέστε τα ρεβύθια και αφήστε να μαγειρευτούν μαζί άλλα 5 λεπτά.
  5. Προσθέστε τη ντομάτα* και βάλτε αλάτι, πιπέρι, τσίλι και, αν θέλετε, κύμινο.
  6. Μόλις πάρει βράση μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για άλλα 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα ρεβύθια τρυφερά και ζουμερά.


*Εναλλακτικά μπορεί να μη μπει καθόλου ντομάτα αλλά  ένα ποτήράκι νερό.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.