Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ρεβίθια στο πήλινο


4
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος: 120 '
User Photo kristi kristi
Η μαμά μου τα έφτιαχνε τα ρεβύθια στο πήλινο με ντομάτα και ήταν ο μόνος τρόπος για να φάμε τα συγκεκριμένα όσπρια
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Όσπρια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 3 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας σόδα
  • Αλάτι και πιπέρι
  1. Από βραδύς βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό με αλάτι. Το πρωί τα ξεπλένουμε και τους ρίχνουμε τη σόδα. Τα τρίβουμε καλά με την σοδα και τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Τα αφήνουμε 1 ώρα ακόμη να μουλιάσουν, αλλάζοντας το νερό κάθε λίγο.
  2. Σε ένα βαθύ πήλινο βάζουμε τα ρεβύθια και τα μισοσκεπάζουμε με νερό. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, το λάδι και μπόλικο πιπέρι. Σκεπάζουμε το πήλινο και τα βάζουμε στο φούρνο σε δυνατή φωτιά.
  3. Λίγο πριν ψηθούν προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και λίγο αλάτι. Το αφήνουμε να ψηθεί λιγο ακόμη και να "μελώσει" η σάλτσα.
  4. Για όσους δεν έχουν πήλινο με καπάκι μπορούν να το δοκιμάσουν στη γάστρα

Καλή επιτυχία

Σχόλια

User Photo ΑΙΚΑΤ888 ΑΙΚΑΤ88 8
2010-09-21 15:48:28
έχω διαβάσει οτι η σόδα καταστρέφει πλήρως τις βιταμίνες των φαγητών , ισχύει;;;αν γνωρίζει καποιος θα ήθελα μια εγκυρη απάντηση
User Photo ADAM ADAM
2009-08-07 12:33:44
Εγώ γενικά με τα ρεβύθια έχω διαζύγιο, θα δοκιμάσω να τα φτιάξω και ίσως αρχίσουμε να τα τρώμε!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.