Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ρεβίθια με κατσίκι


3
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo persa persa

Πριν αρκετό καιρό δοκίμασα απο έναν σεφ αυτο το φαγητό. Ανέλπιστα νόστιμο, βρήκα την συνταγή σε συλλεκτική έκδοση του FOOD-guide , και στον "γαστρονόμο", και την μοιράζομαι μαζί σας.

Ετικέτες:κατσίκι, αρνί, ρεβίθια, γάστρα, παραδοσιακό, όσπρια Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Αρνί
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 μπουτάκι κατσικίσιο

500 γρ. ρεβίθια

1 κρεμμύδι

1 κουταλάκι θρούμπι

1 φύλλο δάφνης

1 κλωναράκι θυμάρι (ή ξερό)

1 κλωναράκι βασιλικός (ή ξερός)

½ κούπα ελαιόλαδο

1 κουταλιά βούτυρο λειωμένο

Αλάτι, πιπέρι

Φουσκώνουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ.

Το επόμενο πρωί, τα τρίβουμε σε μια πετσέτα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα-γάστρα με το κρέας, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το πιπέρι και το λάδι, χωρίς αλάτι. Τα βάζουμε στο φούρνο σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε έως ότου βράσουν τα ρεβίθια και το κρέας, προσθέτοντας νερό σε δόσεις.

Όταν βράσουν, αλατίζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα.

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-11-07 13:42:09
Ασυνήθιστη συνταγούλα Persa και θα τη δοκιμάσουμε το συντομότερο.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.