Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ρεβανί με πορτοκάλι


10
0


Μερίδες: 25 περίπου
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo roxy roxy
Υπέροχο σιροπιαστό για όσους δεν έχουν πρόβλημα χοληστερίνης. Δεν μπορείς να του αντισταθείς όταν είναι δροσερό από το ψυγείο!
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

10 αυγά

1/2 κιλού ζάχαρη άχνη

1/2 κιλού σιμιγδάλι ψιλό

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

το ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Σιρόπι:

4 ποτήρια ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.

Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη 10 λεπτά να φουσκώσουν στο μίξερ.

Προσθέτουμε το πορτοκάλι, το ξύσμα και το σιμιγδάλι, χτυπώντας συνεχώς.

Χτυπάμε τα ασπράδια χωριστά μαρέγκα.

Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας ελαφρά με κουτάλι, προσέχουμε να μη μας ξεφουσκώσει.

Βάζουμε το μείγμα σε ταψί Νο 34 -36.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Οταν κρυώσει το σιροπιάζουμε ρίχνοντας το καυτό σιρόπι προσεκτικά να μη χαλάσουμε την επιφάνεια. Το σιρόπι το βράζουμε 10 λεπτά.

Το γλυκό είναι ήδη φουσκωμένο πριν μπει στο φούρνο. Ελάχιστα φουσκώνει όταν ψήνεται. 

Σχόλια

User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2012-05-08 16:08:19
Μπορώ να φάω ταψιά ολόκληρα όπως κι αν το πει κανείς, αλλά επιτέλους και ένας άνθρωπος που χρησιμοποιεί το σωστό όνομα γι' αυτό το τέλειο γλυκό. Ρεβανί και όχι ραβανί.Roxy μπράβο και για το σωστό όνομα και για τη συνταγή!!!
User Photo roxy roxy
2012-05-02 02:28:15
Ευχαριστώ cook therapist!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2012-05-01 23:47:16
Πολύ ωραίο! Μου αρέσουν πολύ και οι φωτογραφίες με τις φάσεις της συνταγής! Οσο για τα αυγά, δεν μπορώ να πω. Προειδοποίησες! :)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.