Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ρανγκούν με καβούρι στο φούρνο


11
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Cook Therapist Cook Therapist

Τα ρανγκούν είναι φωλίτσες από φύλλο ίδιο με των wonton και αυτή είναι μια εκδοχή τους στο φούρνο και όχι στο τηγάνι. Στο εξωτερικό είναι πολύ εύκολο να βρεί κανείς wonton wrappers, το φύλλο δηλαδή, όμως επειδή εγώ δεν το βρήκα το άνοιξα μόνος μου (το έχω ανεβάσει σε ξεχωριστή συνταγή). Αυτή είναι η πιο απλή εκδοχή της συνταγής.

Ετικέτες:κινέζικο, ορεκτικό, καβούρι, rangoon Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κουτί αληθινή καβουρόψυχα (120γρ)
  • 100γρ τυρί κρέμα light
  • 1/4 της κούπας κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1/4 της κούπας μαγιονέζα light
  • 12 φύλλα για wonton (δες εδώ)
  • Λίγο ηλιέλαιο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
Στραγγίζουμε το καβούρι και αν χρειάζεται το διαλύουμε με το χέρι, να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι για muffins. Σε κάθε τρύπα τοποθετούμε ένα φύλλο.
Τα βάζουμε στο φούρνο για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και μοιράζουμε το μείγμα σε κάθε φωλίτσα.
Τα ξαναβάζουμε για άλλα 5 λεπτά στο φούρνο.

Σερβίρουμε ζεστά.

Σχόλια

User Photo Μίνα Μίνα
2011-05-25 21:07:44
Tέλεια φαίνονται... Θα προσπαθήσω να τα κάνω με την πρώτη ευκαιρία! Μου θυμίζουν κάτι από jean jacque couilles στη γεύση...
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2011-05-22 23:09:11
Εγώ τα έψησα για 20' μαζί με τη γέμιση. Ψάχνοντας για παρόμοιες συνταγές, είδα ότι μπορείς να ψήσεις πρώτα τις φωλιές και μετά να προσθέσεις τη γέμιση. Μου φάνηκε πιο σωστό αυτό και τελικά την ανέβασα έτσι τη συνταγή.

Παραλλαγή συνταγής

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2011-05-22 23:10:42
Για επιπλέον γεύση μπορείτε να προσθέσετε 1κ.γ. λεμόνι και 2 κ.γ. Worcestershire sauce.
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.