Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Προφιτερόλ


9
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo litsaki73 litsaki73

Σπιτικό, εύκολο Προφιτερόλ για όλη την οικογένεια αλλά και τους καλεσμένους σας!!!

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τα σου

225 γρ. αλεύρι σκληρό
225 γρ νερό
110 γρ μαργαρίνη
Ελάχιστο αλάτι και ζάχαρη

Για τη γέμιση

1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής από το εμπόριο.

Για τη σάλτσα σοκολάτας

100γρ κουβερτούρα υγείας
100γρ κρέμα γάλακτος
20γρ μαργαρίνη
50γρ γάλα και ένα σφηνάκι λικερ κεράσι, πορτοκάλι ή ό,τι έχετε!
4 αυγά

Βάζουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε όλο μαζί το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ενώ ανακατεύουμε έως ότου να μαζευτεί η ζύμη σα μια μπάλα γύρω από την κουτάλα.

Σβήνουμε τη φωτιά, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λιγάκι. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε στη ζύμη ανακατεύοντας πολύ έντονα (ή καλύτερα με μίξερ χειρός) μέχρι να ενωθούν με τη ζύμη.

Η ζύμη μας είναι έτοιμη. Πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος καρυδιού (προσωπικά τα σουδάκια μ'αρέσουν μικρά), τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα (αραιά γιατί θα φουσκώσουν), και τα ψήνουμε στον αέρα και στη χαμηλή σχάρα για 15 λεπτά στους 220C και για 45 περίπου λεπτά στους 120C. Θέλουμε να φουσκώσουν και να ζουφιάσουν το εσωτερικό τους.

Παρασκευάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρει ο φάκελος.

Ζεσταίνουμε την κρεμα γάλακτος και το γάλα σε μπέν μαρί, και ρίχνουμε την σοκολάτα σε κομματάκια. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει και να ενώσουν τα υλικά. Στο τέλος ρίχνουμε το λικεράκι και το βούτυρο, ανακατεύουμε μεχρι να λιώσει και αυτό και η σάλτσα είναι έτοιμη.

Το "μοντάρισμα" είναι εύκολο: Γεμίζουμε τα σού με κορνέ και τα τοποθετούμε σε πιατέλα ή σε γόνδολα. Όση κρέμα περισσέψει, την αραιώνουμε λιγάκι με 50γρ γάλα και γεμίζουμε τα κενά ανάμεσα από τα σού. Τέλος, από πάνω ρίχνουμε με κουτάλα τη σοκολάτα που έχει κρυώσει λιγάκι.

Καλή επιτυχία, και καλή Ορεξη!!!

Σχόλια

User Photo neraidaki2002 neraidaki200 2
2009-12-02 20:49:34
ευχαριστουμε πολυ!και καλοφαγωτο να ναι!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-04 20:43:23
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Νομίζω πως με έπεισες και θα δοκιμάσω (να δω τι θα πρωτοδοκιμάσω)
User Photo litsaki73 litsaki73
2009-06-04 19:27:09
Καλησπέρα και ευχαριστω για την ανταπόκριση. Κοίτα, όσες φορές τα έχω κάνει (και με γλυκιά και με αλμυρή γέμιση), δεν είχα πρόβλημα (τελευταία φορά το έκανα 16/5 βλέποντας eurovision-μας έμεινε η γλύκα...). Μια δοκιμή θα σε πείσει!! Να προσέξεις να μη σβολιάσει το αλεύρι. Θέλει να το ρίξεις αμέσως μόλις πάρει βράση το γάλα, και να το ανακατέψεις εντονα να ενώσει με το υγρό στοιχείο.Όταν κρυώσει λίγο ρίξε τ'αυγά και χτύπα τα με το μίξερ καλύτερα(εγώ έτσι κάνω). Καλή επιτυχία, και ρίξε ενα pm να μου πείς αν πέτυχαν!! Α, επίσης, δοκίμασέ τα με γέμιση τόνο!! τέλεια!!!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-04 18:40:56
Να πω την αλήθεια αν και μου αρέσει πολύ το προφιτερόλ με φοβίζει λίγο η κατασκευή των σου. Πετυχαίνει εύκολα;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.