Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πράσινες τηγανητές ντομάτες


5
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo λιζα λιζα
Αυτή την συνταγή την ξεσήσωσα από μια παλιά ταινία με τον ίδιο τίτλο.
Είναι πολύ νόστιμη και πολύ καλοκαιρινή!
Ετικέτες:Αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Συνοδευτικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

6 Μεγάλες πράσινες ντομάτες.
1,5 φλιτζ. αλεύρι.
4 Ασπράδια αυγών(χτυπημένα πολύ καλά σχεδόν μαρέγκα).
1 τέταρτο της κούπας μπίρα.
Φρυγανιά τριμμένη.
Αλάτι-Πιπέρι.

Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες πάχους 1εκ και πετάμε τις πρώτες και τις τελευταίες.Αλατοπιπερόνουμε τις ντομάτες.Ανακατώνουμε τα ασπράδια με την μπίρα.Αλευρώνουμε τις φέτες τις βυθίζουμε στο αυγό με την μπίρα και τέλος τις περνάμε απ'την φρυγανιά δύο φορές.
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας.Δοκιμάζουμε και αν χρειάζετε ρίχνουμε κι άλλο αλάτι.
Σερβίρονται ως ορεκτικό ή συνοδευτικό για ψητά κρέατα, μαζί με τζατζίκι ή σκέτο γιαούρτι.

Σχόλια

User Photo vch vch
2009-11-01 19:03:42
Πολύ ωραίο φαίνεται
User Photo mima mima
2009-07-24 17:41:33
Μέχρι τώρα το έφτιαχνα με κόκκινες τομάτες. Θα δοκιμάσω και τις πράσινες. Γιατί όχι; Αν τηγανίσεις και ροδέλες κρεμμυδιού είναι τέλειο πάνω από μπιφτέκια.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.