Για το κέικ 8 αυγά 1,5 φλ. αλεύρι 3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη 1 και μισό φλ. καρύδια αλεσμένα 1 φλ. ζάχαρη 1 κουταλιά κανέλα 2 κουταλάκια μπέικιν
κρέμα 1 κάστερ πάουντερ 1 κιλό γάλα 2 φλ. ζάχαρη 1 μόρφατ μισό φλ. άχνη μισό φλ. γάλα
σιρόπι 2 ποτήρια νερό 2 ποτήρια ζάχαρη Βράζουμε για 5 λεπτά
|
1. Χτυπάμε τα υλικά του κέικ εκτός από τα καρύδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά. Στο ταψί του φούρνου για να γίνει λεπτό. 2.Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και διαλύουμε μέσα το κάστερ πάουντερ. Αφήνουμε να κρυώσει. 3. Χτυπάμε τη μόρφατ σε σαντιγύ και ανακατεύουμε με την άλλη κρέμα. 4. Σιροπιάζουμε το κέικ και απλώνουμε πάνω του την κρέμα. 5. Βάζουμε στο ψυγε ίο. 6. Μπορούμε να κάνουμε από την προηγούμενη το κέικ χωρίς να το σιροπιάσουμε.
|
2010-01-24 19:40:03
Μήπως ν άνοιγες ένα ζαχαροπλαστείο vana μου; Όλα τα γλυκά σου είναι καταπληκτικά! Μάλλον το έχετε οικογενειακό το μεράκι και το ταλέντο για τη ζαχαροπλαστική!