Βαζουμε απο βραδις τα φασολια να μουλιασουν καλα. Την αλλη μερα τα βαζουμε στην κατσαρολα να βραζουν 10-15 λεπτα και αλλαζουμε το νερο, προσθετοντας αλλο ζεστο νερο και τα δυο καροτα κομμενα σε κομματια και συνεχιζουμε το βρασιμο μεχρι να βρασουν καλα τα φασολια και να μεινουν με λιγο ζουμι. Τα σουρωνουμε, κρατοντας μια κουπα απο το ζουμι στην ακρη, και τα πολτοποιουμε σε πουρε μαζι με τα καροτα με το εργαλειο του πουρε η με το ειδικο ραβδο η τα περναμε απο το μυλο των λαχανικων. Αν το μειγμα ειναι πολυ σφιχτο προσθετουμε λιγο απο το ζουμι που κρατησαμε στην ακρη, πρεπει να πετυχουμε ενα πορε σαν εκεινο απο πατατες. Προσθετουμε και ανακατευουμε στο πουρε μας το σκορδο πολτοποιημενο και αλατακι. Ριχνουμε το μειγμα μας σε πιατα βαθια η σε ταπερ, προσεχοντας το παχος να μην ειναι πολυ χοντρο. Σ'ενα τηγανι τσιγαριζουμε σε αρκετο ελαιολαδο τα κρεμμυδια ψιλοκομμενα μεχρι να μαλακωσουν, υστερα προσθετουμε το πελτε διαλυμενο με λιγο νερο και αλατακι και βραζουμε μεχρι να γινει μια ωραια σαλτσουλα. Ειναι ευκολο να το μαγειρευετε και οικονομικο. Καλη σας ορεξη!
Tip:
Για να μην σας πειραζουν τα φασολια, ξερετε τι εννοω :-))), στο νερο που τα βραζετε μπορειτε να προσθετετε ενα κουταλακι σοδα.