Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πουρέ από φασόλια ξερά


5
0


Μερίδες: -
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo cherrugro cherrugro
Ενα πολυ νοστιμο πουρε απο φασολια ξερα, γαρνιρισμενο με σαλτσα ντοματας με μπολικα κρεμμυδια τσιγαρισμενα. Μ'αυτο το πουρε μπορειτε να συνοδευετε ψητα κρεατα η λουκανικα η αν παραλειψετε την σαλτσα τρωγεται πολυ ωραια πανω σε ψωμακι σαν ορεκτικο.
Ετικέτες:φασολια, κρεμμυδια, ντοματα, 6-όσπρια Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Όσπρια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 500 γρ. φασολια ξερα
  • 500 γρ. κρεμμυδια ξερα
  • 2 καροτα
  • 2-3 σκελιδες σκορδο ( αν θελετε μπορειτε να βαλετε περισσοτερο)
  • 1 κουπα πελτε ντοματας
  • αλατι
  • ελαιολαδο
Βαζουμε απο βραδις τα φασολια να μουλιασουν καλα. Την αλλη μερα τα βαζουμε στην κατσαρολα να βραζουν 10-15 λεπτα και αλλαζουμε το νερο, προσθετοντας αλλο ζεστο νερο και τα δυο καροτα κομμενα σε κομματια και συνεχιζουμε το βρασιμο μεχρι να βρασουν καλα τα φασολια και να μεινουν με λιγο ζουμι. Τα σουρωνουμε, κρατοντας μια κουπα απο το ζουμι στην ακρη, και τα πολτοποιουμε σε πουρε μαζι με τα καροτα με το εργαλειο του πουρε η με το ειδικο ραβδο η τα περναμε απο το μυλο των λαχανικων. Αν το μειγμα ειναι πολυ σφιχτο προσθετουμε λιγο απο το ζουμι που κρατησαμε στην ακρη, πρεπει να πετυχουμε ενα πορε σαν εκεινο απο πατατες. Προσθετουμε και ανακατευουμε στο πουρε μας το σκορδο πολτοποιημενο και αλατακι. Ριχνουμε το μειγμα μας σε πιατα βαθια η σε ταπερ, προσεχοντας το παχος να μην ειναι πολυ χοντρο. Σ'ενα τηγανι τσιγαριζουμε σε αρκετο ελαιολαδο τα κρεμμυδια ψιλοκομμενα μεχρι να μαλακωσουν, υστερα προσθετουμε το πελτε διαλυμενο με λιγο νερο και αλατακι και βραζουμε μεχρι να γινει μια ωραια σαλτσουλα. Ειναι ευκολο να το μαγειρευετε και οικονομικο. Καλη σας ορεξη!
Tip:
Για να μην σας πειραζουν τα φασολια, ξερετε τι εννοω :-))), στο νερο που τα βραζετε μπορειτε να προσθετετε ενα κουταλακι σοδα.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.