Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πουρές α λα TGI


18
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo apapsa apapsa
Αυτός είναι ο περίφημος πουρές που έφτιαξα για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς και που νομίζω ότι πλέον κατοχυρώθηκε ως ο ένας και μοναδικός πουρές που θα φτιάχνουμε στο σπίτι μας. Ήθελα να φτιάξω τον πουρέ που φτιάχνουν σε αμερικάνικα εστιατόρια τύπου TGI και έψαξα λίγο στο ίντερνετ, συνδύασα δυο συνταγές και πέτυχα την γεύση και την υφή που ήθελα. Έχει κανα-δυο κολπάκια η διαδικασία για να πετύχει, τα γράφω στην εκτέλεση.
Ετικέτες:mashed potatoes, poures patata Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Συνοδευτικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (18 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

5 πατάτες μεγαλούτσικες, καθαρισμένες

1-2 σκελίδες σκόρδο

30 γρ. γάλα

30 γρ. τυρί κρέμα

15 γρ. βούτυρο

αλάτι - πιπέρι
Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα -- Κολπάκι Νο1: Μην κόψετε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Τα μικρά κομμάτια απορροφούν περισσότερο νερό και θα κάνουν τον πουρέ σας νερουλό.

Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και τους ρίχνουμε κρύο νερό -- Κολπάκι Νο2: Κρύο νερό, όχι ζεστό! -- Το νερό πρέπει να σκεπάζει καλά τις πατάτες. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανάβουμε την φωτιά για να πάρουν βράση. Όταν γίνει αυτό χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και τις αφήνουμε να βράσουν. Συνήθως χρειάζεται 15-20 λεπτά.

Σουρώνουμε τις πατάτες -- Κολπάκι Νο3: Τις ξαναβάζουμε στο μάτι σε χαμηλή φωτιά για να εξατμιστεί λίγο το νερό που έχουν κρατήσει. Προσοχή μην τις κάψουμε.

Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το γάλα με το τυρί κρέμα και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε για να λιώσει το βούτυρο (δεν τα αφήνουμε να βράσουν!) -- Κολπάκι Νο4: Δεν ανακατεύουμε τις ζεστές πατάτες με κρύο γάλα ή κρύο τυρί κρέμα γιατί θα πάρουν μια κολλώδη υφή.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε. Το προσθέτουμε στις πατάτες και ρίχνουμε και το μείγμα με το γάλα. Λιώνουμε τις πατάτες με ένα πηρούνι (πολύ εύκολο, δεν χρειάζεται ειδικό μηχάνημα) και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.