- Ανοίγουμε το φύλλο, το απλώνουμε σε καθαρή επιφάνεια και το κοβουμε στα 4, ώστε να είναι 4 μεγάλα τετράγωνα και το σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα.
- Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Σε μια κατσαρολίτσα καίμε καλά το βούτυρο.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί για να αραδιάσουμε τα πουγκιά μας.
- Παίρνουμε 3-4 καλά βουτυρωμένα φύλλα και τα τοποθετούμε με τέτοιο τρόπο που να μην είναι στο ίδιο σημείο οι μύτες. Στο κέντρο τους βάζουμε μια καλή κουταλιά γέμιση και τα μαζεύουμε σαν πουγκί. Με λίγο σπάγκο το δένουμε και στο δέσιμο καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο.
- Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το υλικό της γέμισης.
- Τα αραδιάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
- Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό, τη ζαχαρη, το χυμό λεμονιού και την κανέλα και τα σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά.
- Αφού βγάλουμε τα πουγκιά από το φούρνο και κρυώσουν λίγο τα βουτάμε στο σιρόπι, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και λύνουμε το σπάγκο.
Καλή επιτυχία
ΥΓ. Για την περίπτωση που τα θέλετε σοκολατένια, λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με λίγο βούτυρο και λίγο κονιάκ και βουτάτε το κάτω μέρος από το πουγκί στη σοκολάτα αφού πρώτα λύσετε το σπάγκο. Τα αφήνετε σε μιά λαδόκολλα για λίγη ώρα, μέχρι να σταθεί καλά η κουβερτούρα και μετά τα βάζετε στο ψυγείο από όπου μπορείτε να τα σεβίρετε μετά από 1 ώρα.