Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πουγκάκια με ανθότυρο


13
0


Μερίδες: Δεν θυμάμαι...
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo kiss the cook! kiss the cook!

Ταιριάζουν πολύ με σπιτική γλυκιά σάλτσα ντομάτας... για βούτες εννοείται!!!  

Ετικέτες:Αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων.

500 γρ. ανθότυρο.

3-4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος.

1 φλυτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος.

1 αυγό.

1 κουτ. γλυκ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη.

Αλάτι-λευκό πιπέρι.

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα (μόνο το πράσινο μέρος τους).

Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνετε με πιρούνι το ανθότυρο, προσθέτετε το αυγό, την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Παίρνετε με ένα κουταλάκι του γλυκού μία γενναιόδωρη κουταλιά από την γέμιση και την πλάθετε σε μπαλάκια. Τα τοποθετείτε σε μία πιατέλα και τα βάζετε στο ψυγείο. Κόβετε από τα κρεμμυδάκια τις πράσινες "κλωστές" και τις ζεματάτε σε καυτό νερό για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν ελαστικές. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη. Κόβετε τα φύλλα σε τετράγωνα κομμάτια και με γρήγορες κινήσεις για να μην σας ξεραθούν (εκτός αν τα έχετε σκεπασμένα με υγρή πετσέτα) τα αλείβετε ένα-ένα με λιωμένο βούτυρο. Βάζετε στο κέντρο από ένα μπαλάκι τυριού και σηκώνοντας τις 4 άκρες φτιάχνετε πουγκάκια που τα δένετε με το κρεμμύδι. Τα τοποθετείτε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, προαιρετικά τα αλείβετε και απ΄έξω με βούτυρο. (για 15 λεπτά τουλάχιστον, σε θερμό αέρα, 180-200 βαθμούς, μεσαία σχάρα). 

Σχόλια

User Photo ΜΑΡΙΑΗΛΙΑΣ ΜΑΡΙΑΗ ΛΙΑΣ
2011-01-16 15:26:32
Iσως με χειροποιητο φυλλο να γινει πολυ απλα μια καταπληκτικη πιτα...θα δοκιμασω και με φυλλο κρουστας,απλα τρελαινομαι για ανθοτυρο...Μαρια
User Photo Carrie Carrie
2010-12-21 07:54:41
Μηπως θυμάσαι πόσο φύλλο κρούστας χρειάζεται? Θέλω να τα κάνω για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι που θα είμαστε 8 άτομα,θα φτάσει η δόση αυτή?
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-30 15:56:15
Καλά το φαντάστηκα λοιπόν!!! :) Μπορείς να προσθέσεις το φύλλο στα υλικά αν θέλεις κάνοντας "επεξεργασία συνταγής".
User Photo kiss the cook! kiss the cook!
2009-06-29 22:37:00
Αχ! sorry παιδιά το ξέχασα... φύλλο κρούστας, σωστά υπέθεσες cooktherapist! Η συνταγή γράφει πως τα κομμάτια πρέπει να έχουν μέγεθος 12 εκ. Εγώ και τις 2 φορές που τα έφτιαξα τα έκοψα α-κ-ρ-ι-β-ώ-ς στο μέγεθος της χαρτοπετσέτας, για να μην τα ζορίζω με την γέμιση και μου σπάνε. Άσε που το συγκεκριμένο size βολεύει για να τα δένεις πιο εύκολα! Την δεύτερη φορά που τα έφτιαξα τα γέμισα με μοτσαρέλα και προσούτο, έχει δίκιο η Swedish Chef... πειραματιστείτε!!!
User Photo Swedish Chef Swedish Chef
2009-06-29 16:37:46
Παρόμοια πουγκάκια δοκιμάζω συχνά σε κάποιο εστιατόριο (μάλλον χωρίς το αυγό στη γέμιση) και μου αρέσουν ιδιαίτερα. Τώρα μπορώ να πειραματιστώ και μόνη μου!
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-28 23:10:31
Ωραία πρέπει να είναι, τις πράσινες "κλωστές" από τα κρεμμυδάκια δεν τις αξιοποιώ ιδιαιτέρως συνήθως... (κι εγώ τις ίδιες απορίες με τον cooktherapist έχω)
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-28 20:05:04
2 ερωτήσεις: α)Τι φύλλο χρησιμοποιείς; Κρούστας υποθέτω. β)Τι μέγεθος είναι τα τετραγωνάκια που κόβουμε;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.