Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα στεγνώνουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ
Βράζουμε σε κατσαρολάκι το νερό, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει, προσθέτουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, το ινδοκάρυδο, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προς το τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι ή τη φόρμα μας και στρώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα. Αφήνουμε λίγο να χλιαρύνει.
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος, ανακατώνοντας μέχρι να γίνει λεία η σοκολάτα μας.
Περιχύνουμε με την σοκολάτα τον χαλβά μας και στολίζουμε αν θέλουμε με κομμάτια γλυκό πορτοκαλιού ή ό,τι άλλο μας αρέσει
Καλή επιτυχία!
- Είναι εξίσου νόστιμος και χωρίς την επικάλυψη, για κάποιους που νηστεύουν.
2010-03-26 14:37:44
Μοιάζει τέλειο! Θα το φτιάξω άμεσα!