Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πορτοκαλόπιτα ξελογιάστρα


18
0


Μερίδες: 24 κομμάτια
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Η "ξελογιάστρα πορτοκαλόπιτα" που σας παρουσιάζω σήμερα δεν είναι καθόλου αθώα (μη τη βλέπετε έτσι γλυκιά) γιατί αν τη δοκιμάσετε δε θα σταματάτε. Εύκολη, γρήγορη και πολύ...ξελογιάστρα!
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Ταψιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (18 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 γιαούρτι 2% λιπαρά
4 αυγά
ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 κιλό φύλλο κρούστας

ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 ποτήρια του νερού νερό
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Χτυπάμε όλα τα υλικά της πορτοκαλόπιτας, εκτός από το φύλλο, για πέντε λεπτά.
Σ αυτό το μίγμα θρυμματίζουμε τα φύλλα. Παίρνουμε δηλαδή ένα ένα φύλλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.( Ιδανικό γλυκό για να εκτονωθείτε αν έχετε τα νεύρα σας).
Εδώ θα χρειαστεί να βάλετε το χεράκι σας  για να μουλιάσετε καλά όλα τα φύλλα μέσα στο γλυκό.
Αλείφετε με λίγο σπορέλαιο ένα μεγάλο πυρέξ, αδειάζετε μέσα την πορτοκαλόπιτα και την ψήνετε στους 180 βαθμούς 30 με 40 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας.
Βράζετε το σιρόπι για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα, την κόβετε μέσα στο πυρέξ και τη σιροπιάζετε φροντίζοντας να είναι το σιρόπι ζεστό και το γλυκό χλιαρό.
Τη γαρνίρετε όπως σας αρέσει. Εγώ την έχω γαρνίρει με κρέμα γάλακτος που έχω χτυπήσει με ζάχαρη άχνη και λίγο λικέρ πορτοκαλιού σε σαντιγύ και με ψηφίδες σοκολάτας που ταιριάζει πολύ με το πορτοκάλι.

Σχόλια

User Photo Μίνα Μίνα
2011-02-15 12:51:51
Παιδιά να σας ενημερωσω ότι έφτιαξα την πορτοκαλόπιτα προσθέτοντας μέσα ένα ψιλοκομμένο πορτοκάλι και ήταν υπέροχο... οι χυμοί του δεν επιβάρυναν καθόλου το γλυκό που ήταν πραγματικά υπέροχο και πάνω που πήγα να το βαθμολογήσω με 5 είδα ότι το είχα ήδη βαθμολογίσει με 4.6 :( (μάλλον λόγω νύστας αφού ήταν μεσάνυχτα ή από λάθος) Συγνώμη σοκολατούλα!
User Photo Μίνα Μίνα
2011-02-08 15:14:13
Λοιπόν παιδάκια το αποφάσισα...κριάρι ξεροκέφαλο γαρ: Θα την φτιάξω το Σ/κ και θα πάρω το ρίσκο να βάλω λίγο ψιλοκομμένο πορτοκάλι για περισσότερο άρωμα. Μπορεί και να με εκπλήξει ευχάριστα το αποτέλεσμα...θα δείξει... Οπως και'να'χει όμως θα σας ενημερώσω!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-02-08 10:29:01
Μίνα καλώς μας ήρθες! Ίδιες συνταγές θα βρεις κι άλλες γιατί είναι αδύνατον κάθε φορά που ανεβάζουμε μια συνταγή να ψάχνουμε αν ήδη υπάρχει στο site. Προσωπικά τη συνταγή τη φτιάχνω όπως ακριβώς τη βλέπεις και δεν έχω "τολμήσει" να τη διαφοροποιήσω. Το αποτέλεσμα πάντως είναι εγγυημένο. Καλή επιτυχία αν τη φτιάξεις!
User Photo Μίνα Μίνα
2011-02-07 23:54:58
Η συνταγή είναι ίδια με της Ιrene (είδατε που ήρθα διαβασμένη?) Το θέμα είναι επειδή θέλω να την κάνω το Σαββατοκύριακο έχει προσπαθήσει καμμιά σας να βάλει μέσα ψιλοκομμένο πορτοκάλι? (όχι πολύ μισό μικρό πορτοκάλι λέω) Ρωτάω γιατί στην παραλλαγή με το γιαούρτι ίσως πέφτει πολύ ζουμερό το πορτοκάλι σε αντίθεση με τη παραλαγή με το αλεύρι που μια χαρά του πηγαίνει. Λοιπόν? Είχε καμμιά το θάρρος να το δοκιμάσει?
User Photo vana vana
2010-01-30 20:34:10
Το προτιμώ με ξύσμα λεμονιού γιατί έχει πιο έντονο άρωμα. Δοκίμασέ το. Θέλει ξύσμα από 4 λεμίνια.
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-10-20 11:47:38
Όχι Αλεξάνδρα μου. Τα κομματιάζω και τα ρίχνω μέσα στο χυλό. Τ ανακατεύω καλά και ψήνω το γλυκό. Είναι πολύ νόστιμο! Καλή επιτυχία αν το φτιάξεις!
User Photo alexadra alexadra
2009-10-20 11:06:08
Τα φύλλα τα ψήνεις πρώτα???
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-10-05 14:08:38
Δεν ευθύνομαι εγώ για την πορτοκαλόπιτα που σας σαμποτάρει τη δίαιατα. Σας ενημέρωσα ότι είναι ξελογιάστρα.
User Photo linasigk linasigk
2009-10-05 14:02:12
φιλεναδα τι να πω κολαση το γλυκο σου ...θα σταματησης παιδι μου παει η διαιτα χαχαχαχα....

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.