Βάζουμε το ψάρι σε δοχείο με νερό και το παγώνουμε για 24 – 36 ώρες, αλλάζοντας το νερό 3 με 4 φορές.
Το στεγνώνουμε, το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό.
Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5’ – 10’ μέχρι να μαλακώσει αλλά χωρίς να λιώσει.
Στη συνέχεια το στεγνώνουμε, το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και αφαιρούμε το δέρμα και τα κόκαλα. Τη σάρκα τη βάζουμε σε ένα μπολ και τη λιώνουμε με πιρούνι.
Βράζουμε τις πατάτες (με τη φλούδα αλλά αφού τις καθαρίσουμε προσεχτικά), σε αλατισμένο νερό, για 15’ μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στεγνώνουμε, αφαιρούμε τη φλούδα και τις περνάμε στο μύλο για να λιώσουν (όπως στο πουρέ).
Αναμειγνύουμε τις πατάτες με το ψάρι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό και το σχοινόπρασο, το αυγό που το έχουμε χτυπήσει ελαφρά και ανακατώνουμε καλά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.
Φτιάχνουμε περίπου 32 μπαλίτσες (μέγεθος ενός καρυδιού), τις βάζουμε σε ταψί, τις καλύπτουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30’.
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο πιάτο.
Καλύπτουμε τις μπαλίτσες στο αλεύρι και τις κουνάμε να φύγει το περιττό.
Αφήνουμε τους κεφτέδες στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη σκορδαλιά.
Για τη σκορδαλιά:
Βάζουμε τη ψίχα από το ψωμί σε ένα μπολ, την καλύπτουμε με νερό, τ’ αφήνουμε να μουλιάσουν και στη συνέχεια τη σφίγγουμε να στεγνώσει.
Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τ’ αμύγδαλα, το σκόρδο που προηγουμένως έχουμε λιώσει και μια κουταλιά από λεμόνι.
Τα χτυπάμε ελαφριά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Ενώ γυρνάνε, ρίχνουμε πολύ αργά αλλά με σταθερή ροή το λαδάκι μέχρι να γίνει σαν μαγιονέζα. Προσθέτουμε ακόμα λίγο λεμόνι και δοκιμάζουμε να μας αρέσει η οξύτητα.
Βάζουμε τη σκορδαλιά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε
Αφού όλα είναι έτοιμα, ζεσταίνουμε το λάδι στους 190 βαθμούς, ή μέχρι ένας κύβος ψωμιού κοκκινίζει σε 40’’.
Ρίχνουμε τις μπάλες από το ψάρι, λίγες κάθε φορά και τις γυρνάμε να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα.
Σερβίρονται ζεστές με τη σκορδαλιά.