Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πλιγούρι με μπριζολάκια


4
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo xgiorgara xgiorgara
Το πληγούρι είναι ενα παραδοσιακό πιάτο εδω στη Κω. Στις ταβέρνες το εχουν στα ορεκτικά αλλα εγω το κανω για συνοδευτικό με κάποιο κρέας αντι για ρύζι.
Ετικέτες:μπλιγούρι Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1/2 φλ τσαγιού κριθαράκι μέτριο.
2 φλ τσαγιού πληγούρι
λιγο λαδι
2.5φλ τσαγιού νερό
1 κυβο κνορ
κύμινο



4 μπριζολάκια χοιρινά
αλατι πιπερι.
πλένω το πληγούρι και το στραγγίζω.
Σε μια κατσαρόλα βαζω λιγο λάδι και μολις κάψει ρίχνω το κριθαράκι,
το αφήνω να πάρει χρώμα και προσθέτω  το πληγούρι να τσιγαριστεί
και αυτό λίγο στη συνέχεια ρίχνω το νερό και τον κύβο χαμηλώνω τη φωτιά
και το αφήνω σιγοψηθεί.μολις πιει το νερό ειναι έτοιμο.

Σε ένα αντηκολητικο τηγάνι βάζω τα μπριζολάκια τα αλατοπιπερώνω και τα
αφήνω να σιγοψηθούν με τα υγρά που κατεβάζουν και τέλος να τσιγαριστούν στο λοιπάκι τους
Οταν όλα ειναι έτοιμα τα συνοδεύω με το πλήγουρι και ρίχνω λίγο κύμινο.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.