Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πίτσα καρμπονάρα


14
0


Μερίδες: 16 κομμάτια
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Μια παραλλαγή της κανονικής πίτσας που αντικαθιστούμε τη σάλτσα ντομάτας με κρέμα γάλακτος.
Γίνεται πολύ αφράτη και νόστιμη!
Ετικέτες:Αλμυρό, πίτσα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτσες / Πίτσα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (14 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη ζύμη χρειαζόμαστε:
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/3 κουταλάκι τριμμένο γλυκάνισο
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1,5 ποτήρι νερό

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:
450 γραμμάρια τριμμένο gouda
10 φέτες ζαμπόν
10 φέτες μπέικον
300 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
120 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το γλυκάνισο και το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά και όταν η ζύμη έχει απορροφήσει όλο το αλεύρι προσθέτουμε το λάδι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν η ζύμη φουσκώσει, αλείφουμε ένα ταψί με ηλιέλαιο και στρώνουμε τη ζύμη.  Καλύπτουμε και τα τοιχώματα.
Από πάνω βάζουμε 2 -3 κουταλιές κρέμα γάλακτος και λίγο τριμμένο τυρί.
Συνεχίζουμε με το ζαμπόν, το μπέικον και τα μανιτάρια και τελειώνουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε την πίτσα στους 200 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. Χρειάζεται περίπου 20 λεπτά.


Σημ: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και πιπεριά. Σε μας αρέσει καλύτερα χωρίς η συγκεκριμένη πίτσα.
Επίσης να πω ότι η δόση των υλικών που σας έδωσα είναι για δύο στρογγυλά ταψάκια πίτσας των 8 κομματιών το καθένα, σαν αυτά που βλέπετε στη φωτογραφία.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.