Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πίτα με πληγούρι και λαχανικά


6
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo mima mima
Μου αρέσει να ανακατεύω υλικά και να ψάχνω γεύσεις. Αυτό ήταν το τελευταίο πείραμά μου
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 γρ.  πληγούρι από κριθάρι (πληγούρι είναι το κομμένο σιτηρό) (το αγοράζω στα βιολογικά)
2 ματσάκια κρεμμυδάκια
2 κρεμμύδια ξερά
1/2 ματσάκι μαϊδανό
1/2 ματσάκι άνηθο
3 καρότα
2 χούφτες λάχανο ψιλοκομμένο
4 τομάτες γινομένες
10 φύλλα κρούστας
1,5 φλυντζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, βάζουμε το πληγούρι να φουσκώσει, για τρεις ώρες.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα ξερά κρεμμύδια, τον άνηθο, τον μαϊδανό, τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη, ρίχνουμε μισό φλυτζάνι λάδι σε ένα τεφάλ και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά. Στραγγίζουμε το πληγούρι, που έχει μαλακώσει, και το ρίχνουμε και αυτό στο τηγάνι. Ανακατεύουμε τα υλικά να ανακατευτούν καλά και αλατοπιπερώνουμε. Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες και τις κόβουμε κυβάκια, αφού βγάλουμε τα σπόρια, και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι.
Λαδώνουμε ένα ταψί 30Χ40 εκατοστά και στρώνουμε τα μισά φύλλα, λαδώνοντας τα, έτσι ώστε να περισσεύουν από το ταψί, για να τα γυρίσουμε μετά προς τα μέσα. Ρίχνουμε την τομάτα μέσα στα υπόλοιπα λαχανικά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο ταψί. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν, τα λαδώνουμε και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα. Χαράζουμε την πίτα από πάνω και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 45-60 λεπτά, να χρυσίσουν ωραία τα φύλλα.
Συνοδεύεται πολύ ωραία με γιαούρτι.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

User Photo ma_gi ma_gi
2009-12-08 21:54:11
Ευχαριστω για την συνταγη. Μου αρεσει παρα πολυ το πλιγουρι

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.