1 φύλλο σφολιάτα 200 γραμμάρια κιμά 1 τριμμένη ντομάτα 1 τριμμένο κρεμμύδι δύο φύλλα δάφνης 1 / 3 κουταλάκι τριμμένη κανέλλα αλάτι, πιπέρι 1 / 3 της κούπας λάδι 150 γραμμάρια τριμμένο γκούντα 2 μέτριες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε ροδέλες 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
|
Πρώτα ετοιμάζουμε τον κιμά. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και τον κιμά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του και να στεγνώσει.
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Συναρμολόγηση. Σ ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και πασπαλίζουμε το μισό με τριμμένο γκούντα. Προσθέτουμε τις πατάτες, τον κιμά, την ντομάτα που έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες, την πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια και τελειώνουμε με μια στρώση τριμμένου γκούντα.
Κλείνουμε με το άλλο μισό φύλλο της σφολιάτας, πατάμε καλά τις άκρες για να μην ανοίξουν, περιχύνουμε την πίτα με την κρέμα γάλακτος και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.
|
2011-01-07 15:52:28
ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ. ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΜΑΡΙΑ
2011-01-06 20:10:43
Η κρέμα γάλακτος Μαρία μου θα μπορούσε να παραλειφθεί, αλλά δίνει μια νότα έξτρα γεύσης στη συνταγή γι αυτό και τη βάζω.
2011-01-06 17:17:43
Έκανα μια παρόμοια την Πρωτοχρονιά και θα την γράψω σύντομα. Πάντως η δική σου μου φαίνεται πολύ πρωτότυπη.
2011-01-06 15:39:41
Να ρωτήσω η κρέμα γάλακτος γιατί χρειάζεται; Αφού είναι πίτα μπορούμε να την παραλείψουμε και να βάλουμε απλώς λίγο λάδι;
2011-01-06 12:22:04
Τέλειο....Σοκολατούλα...τέλειο!!!!!!!