Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πίτα με κιμά (Κρεατόπιτα)


18
0


Μερίδες: 20 κομμάτια
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo mariana mariana
Νοστιμότατη πίτα με κιμά!
Ετικέτες:Κρεατόπιτα, " πίτα με κιμά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (18 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό κιμάς
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τυρί φέτα
  • 1 φλιτζάνι       "       ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 κουταλιές μαϊνανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά γεμάτη ντοματοπελτέ ή 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • Βιτάμ για το άλλειμα των φύλλων (ή λάδι αν προτιμάτε)
  • Καβουρδίζουμε σε κατσαρόλα τον κιμά με το λάδι και τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό (ή τις φρέσκιες ντομάτες πολτοποιημένες στο μούλτι), το ξυλαράκι κανέλας, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα και αφήνουμε να χλιαρύνει.
  • Ρίχνουμε το τυρί, τη φρυγανιά, το γάλα και τα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα). Ανακατεύουμε καλά.
  • Στρώνουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί 5-6 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ανάμεσα με το λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε τη γέμιση και στρώνουμε να πάει παντού και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα εξίσου βουτυρωμένα.
  • Ραντίζουμε την επιφάνεια με βούτυρο και νερό, χαράζουμε σε λωρίδες και ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο (στους 180 βαθμούς περίπου) για 40 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
  • Την αφήνουμε να σταθεί για κανένα 1/2ωρο και την κόβουμε για σερβίρισμα!

                                                                 Καλή επιτυχία!

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2011-01-13 20:07:22
Ευχαριστώ για τις παραλλαγές!! Θα δοκιμαστούν άμεσα!!
User Photo efte efte
2011-01-11 22:36:25
επίσης στη γέμιση με κιμά ταιριάζει πάρα πολύ και λίγο πράσο δίνει πολύ ωραία γεύση.Δοκιμάστε το,κάνει τη διαφορά!!
User Photo maira maira
2010-05-07 13:17:36
η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω πίτα με κιμά ακόμα, αν και τη βρίσκω συναρπαστική τόσο γευστικά όσο και θρεπτικά τόσο που στα φοιτητικά μου χρόνια αντικαθιστούσε πολλές φορές το κανονικό γεύμα μετά από πλήρη κραιπάλη ..τσ τσ αξέχαστη η μπουγάτσα με κιμά από τον κροκόδειλο(μπουγατσερυ:-)
User Photo mata mata
2010-05-03 02:02:32
Μαριάννα μου είναι ωραία συνταγή την φτιάχνω και 'γω μόνο που προσθέτω μοσχοκάρυδο στον κιμά δοκίμασέ το θα σου αρέσει είμαι σίγουρη !

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.