Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πίτα δεντρολίβανο


8
0


Μερίδες: όσες θέλετε
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 5 '
User Photo theremina theremina
Φίλος με πολύχρονη διαμονή στην Ιταλία μας έφτιαξε αυτές τις ιδιαίτερες και πολύ γευστικές πίτες για ορεκτικό.
Εθίστηκα κυριολεκτικά και τις προτίμησα από τις πίτσες με τυρί & σάλτσα ντομάτα που ήταν το κυρίως πιάτο!
Ετικέτες:vegan Διατροφή:Vegan
Κατηγορίες:Πίτσες / Πίτσα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

μεγάλες προψημένες πίτες για σουβλάκια

ελαιόλαδο καλής ποιότητας

φρέσκο δεντρολίβανο*

λίγο χοντρό αλάτι (ή αρωματικό βιολογικό μείγμα αλάτιου με βότανα)



*Μην το αγοράστε από το σουπερμάρκετ (θα το ακριβοπληρώστε χωρίς λόγο). Κάντε μία βόλτα σε κάνα πάρκο, αυλή εκκλησίας, ή γενικότερα στην γειτονιά σας και κόψετε μερικά κλωναράκια από όποιο θάμνο βρείτε.  Η αγοράστε μικρή γλάστρα από φυτώριο και βάλτε την στο μπαλκόνι σας.  Όσο το κλαδεύεται το δεντρολίβανο τόσο μεγαλώνει.

 

1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

2. Με ένα πινέλο (ή την ανάποδη μεριά ενός κουτάλι σούπας) απλώνουμε μία γενναιόδωρη ποσότητα ελαιολάδου πάνω στην πίτα.

3. Τραβάμε τα "φύλλα" δεντρολίβανου από το κοτσάνι (με ανάποδη φόρα) και τα απλώνουμε πάνω στις λαδωμένες πίτες.

4. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και  βάζουμε τις πίτες στο φούρνο να ψηθούν για 5 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν οι άκρες της πίτας.

Σχόλια

User Photo efte efte
2011-01-12 19:41:00
Πολύ ωραίες οι πιτούλες και λίγο τριμμένο σκορδάκι μαζί με το λάδι και το δεντρολίβανο και η γεύση απογειώνεται!
User Photo paprika paprika
2011-01-12 15:48:58
Θαύμα η πιτούλες σου theremina!!! Ότι πρέπει για να συνοδεύσουν ακόμα και ψητά κρεατικά στη σχάρα!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.