6 μεγάλες πράσινες πιπεριές 2 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμενες ανηθο μαιντανο,λιγη ρίγανη,πιπερι τυρι φετα ενα φλιτ.τσαγιου λαδι
|
Καθαρίζουμε τις πιπεριες,τις πλένουμε και τις ζεματανε για 5 λετπα σε καυτο νερο με λιγο αλατι. Τις τοποθετουμε σ΄ενα ταψακι,ριχνουμε απο πανω το ελαιολαδο ,ανηθο μαιντανο ,και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για περιπου εικοσι λεπτα.Ανακατεύουμε τη φετα με τη ριγανη ,το πιπέρι και λιγο λαδακι και γεμίζουμε τις πιπεριες.Αφηνουμε αλλα πεντε λεπτα και μετα σβήνουμε το φουρνο και αφηνουμε το φαγητο μεσα μεχρι να σερβίρουμε. Σερβίρεται με λευκο κρασι VERDICCHIO MONCARO
|
2010-11-22 12:37:16
oπως εγραψα και πιο πανω οι χρωματιστές γλυκιζουν κα ιδεν μου αρεσε γευστικα το αποτελεσμα.....το ζεματισμα το κανω για να φυγει η "σπιρταδα'της πιπεριας
2010-11-22 12:28:38
Εγώ τις γεμίζω χωρίς να τις ζεματίσω. Και είναι πιο νόστιμες οι κόκκινες από τις πράσινες. Μπορείς να τις βάλεις μισές μισές να είναι και όμορφο το πιάτο. Και λίγο μπούκοβο.
2010-11-22 11:09:24
προτιμω τα ξενα κρασια και ιδιαιτερα τα ιταλικα. ειναι πιο φτηνα απο τα ελληνικα και πολυ καλη ποιοτητα.Λογω δουλειας ασχολουμαι πολυ με τα ξενα κρασια.
2010-11-22 10:55:04
Ναι, σωστά... Καμιά πρόταση για ελληνικό λευκό κρασί; (Κατα προτίμηση φρέσκο δεξαμενής).
2010-11-22 10:39:52
τ' εχω δοκιμασει με κοκκινες και με κιτρινες πιπεριες.Οπτικα ειναι πολυ καλο ,ομως αυτες οι πιπεριες γλυκυζουν στο μαγειρεμα και δεν μου αρεσε γευστικα το αποτελεσμα. γιαυτο προτιμω τις πρασινες
2010-11-22 10:29:37
Πολύ καλό και γρήγορο! Με κόκκινες πιπεριές το έχεις δοκιμάσει;