Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πιπεριές γεμιστές με φέτα


8
0


Μερίδες: 10-12
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 35 '
User Photo Trinity Trinity
Ένα απλό και γευστικό μεζεδάκι!
Ετικέτες:πιπεριές, φέτα, γεμιστά, μεζές, μπύρα, 6-μεζέδες Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Τυριά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό πιπεριές κέρατο
  • 500 γρ. φέτα
  • 2 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • λάδι
  • 20 ml κονιάκ
  1. Καθαρίζω και πλένω καλά τις πιπεριές. Κόβω το κοτσάνι και το καπάκι τους. Βγάζω τους σπόρους και σκουπίζω τις πιπεριές με μια πετσέτα.
Για τη γέμιση:

  1. Σε μια λεκάνη χτυπάω τα αυγά, ρίχνω τη φέτα θρυμματισμένη, ανακατεύω καλά και στο τέλος προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο.
  2. Γεμίζω τις πιπεριές με το μείγμα, αφήνοντας ένα δάχτυλο κενό από το χείλος του καπακιού της πιπεριάς. Τοποθετώ τις πιπεριές σε ένα ταψί.
  3. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Ανεβάζω στους 180 για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  4. Μόλις τελειώσει ο χρόνος ψησίματος, προσθέτω στο ζεστό ταψί το κονιάκ για να πάρει το φαγητό την τελευταία πινελιά γεύσης.

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-09-27 20:57:11
Άλλη μια υπέροχη δημιουργία σου Trinitaki!
User Photo Trinity Trinity
2010-09-27 00:08:00
πωπω με τόσα μπράβο πουχω λάβει τελευταία θα αρχίσω να κοκκινίζω!!! ;-P Χαίρομαι πάρα πολύ που σαρέσει το tip αν και λίγο περίεργο..
User Photo paprika paprika
2010-09-26 23:55:37
Αυτό το τελευταίο tip με το κονιάκ πολύ μου αρέσει!!!!!!Μπράβο κορίτσι μου!!!!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.