2 κούπες ρύζι για πιλάφι ή όποιο άλλο ρύζι σας αρέσει 5 κούπες νερό 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 κιλό γαρίδες 3 ντομάτες περασμένες στο μούλτι 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες 2 φύλλα δάφνης 1 κουταλάκι κάρρυ 1/2 κουταλάκι τριμμένο βασιλικό ή λίγα φυλλαράκια φρέσκο ψιλοκομμένα 1 ποτήρι λευκό κρασί 1 σφηνάκι ούζο αλάτι και πιπέρι 1/2 κούπα λάδι
|
Βάζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι και το βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λεπτά. Μπορούμε να βράσουμε πρώτα τις γαρίδες, να σουρώσουμε το νερό και να βράσουμε σε αυτό το ρύζι. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε πάνω στο μάτι ν απορροφήσει όλο το νερό. Πλένουμε καλά τις γαρίδες και τις βράζουμε για 10 λεπτά σε ελαφρά αλατισμένο νερό. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και μετά τις καθαρίζουμε από το κέλυφος και το εντεράκι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε σ ένα βαθύ τηγάνι μαζί με το λάδι να σοταριστούν. Προσθέτουμε και τις γαρίδες και σοτάρουμε ακόμα πέντε λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και οι πιο τολμηροί με όλες τις δέουσες προφυλάξεις μπορείτε να τις κάνετε φλαμπέ σ αυτό το σημείο. Προσθέτουμε στη συνέχεια και το κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, το βασιλικό και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βγάζουμε περίπου τις μισές γαρίδες σ ένα πιάτο, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τις ψιλοκόβουμε και τις ανακατεύουμε με το ρύζι. Το βάζουμε σε μια φόρμα ή φορμάκια, το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, το γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες γαρίδες, το περιχύνουμε με τη σάλτσα και...καλή μας όρεξη!
|
2010-08-06 16:00:04
σοκολατουλα αυριο θα φιαξω την συνταγη σου.Οποτε θα σου στειλω εντυπωσεις.πολλα φιλια
2010-08-06 12:35:23
Θα περιμένω τις εντυπώσεις σας buttterfly μου...Και τις δικές σου και του αρραβωνιαστικου σου. :)
2010-08-06 10:53:10
Σοκολατουλα ειναι απλα τελειο.Σιγουρα θα το φιαξω αυτες της μερες γιατι ειναι και το αγαπημενο του αρραβωνιαστικου μου!
2010-08-05 20:42:04
Σ ευχαριστώ Παπρικούλα μου! :)
2010-08-05 20:23:52
Πολύ ωραίο, νόστιμο αλλά και εμφανήσιμο πιάτο!!!!!!!!!!