Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πιλάφι με θαλασσινά


15
0


Μερίδες: 4-5
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo linmak88 linmak88
Μαγείρεψα αυτό το φαγάκι την Πέμπτη που μας πέρασε και δεν έμεινε σπυρί! Υπέροχο!
Ετικέτες:Θαλασσινός μεζές, σαρακοστή, σαρακοστινό, νηστίσιμο, νηστήσιμο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ρύζι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (15 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κούπα ρύζι Καρολίνα

½ ποτηράκι άσπρο κρασί

3 κούπες ζωμό από το βράσιμο των θαλασσινών

350 - 400 γρ. Θαλασσινών (καλαμάρια, μύδια, γαρίδες)

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας ή 2-3 φρέσκιες πολτοποιημένες

3 κουτ.σούπας κουκουνάρι

Λίγο Μαϊντανό

Αλάτι & Πιπέρι

Βράζετε για 15 λεπτά τα θαλασσινά, σε 6 ποτήρια νερό.

Τα σουρώνετε και κρατάτε τον ζωμό.

Σοτάρετε με το λάδι σε μια κατσαρόλα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο το σκόρδο, τα κουκουνάρια και την πιπεριά, έπειτα προσθέτετε τα θαλασσινά και μετά ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε λίγο μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ντοματοπελτέ ή την φρέσκια ντομάτα, ρίχνετε το κρασί και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.

Προσθέτετε τα υπόλοιπα θαλασσινά και τον ζωμό τους, ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει το πιλάφι, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το υγρό (περίπου 10 λεπτά).

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.