Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πικάντικη σαλάτα


3
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 0 '
User Photo mima mima
Μια λύση για σαλάτα έτοιμη στο ψυγείο που τρώτεται και για γεύμα με λίγη φέτα ψητή
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Σαλάτες / Σαλάτες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1/2 λάχανο άσπρο
1 μικρό κόκκινο λάχανο
5 καρότα
1 ματσάκι σέλινο (με χοντρά κλωνάρια και λίγα φύλλα)
1 μεγάλο γουλί (μοιάζει με μεγάλο ραπανάκι αλλά είναι άσπρο ή ασπρομώβ, αν δεν βρούμε βάζουμε 1 ματσάκι ραπανάκια)
6-7 φύλλα από κινέζικο λάχανο
1 χούφτα λουλουδάκια από μπρόκολο
1 χούφτα λουλουδάκια από κουνουπίδι
αλάτι
πιπέρι
1,5 κ.σ. ζάχαρη
1 ποτήρι κρασιού ξύδι
1 ποτήρι κρασιού λεμόνι
1 ποτήρι κρασιού λάδι

Όλα τα λαχανικά τα βρίσκουμε πολύ εύκολα στην λαϊκή αγορά ή στο σούπερ μάρκετ.
Κόβουμε τα λάχανα, τα πλένουμε και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό να σταγγίσουν. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ με καπάκι, τρίβουμε τα καρότα και το γουλί ή τα ραπανάκια. Κόβουμε το σέλινο και το κινέζικο λάχανο και προσθέτουμε και τα λάχανα (κόκκινο και άσπρο) που έχουν στραγγίσει και το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
Διαλύουμε τη ζάχαρη στο ξύδι και το ρίχνουμε στη σαλάτα, το λεμόνι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με δύο πηρούνια πολύ καλά να βραχούν όλα τα λαχανικά. Δοκιμάζουμε μήπως θέλουμε πιο πολύ κάποιο από τα αρτύματα και το προσθέτουμε. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν θέλουμε σαλάτα σερβίρουμε σε ένα πιάτο, προσθέτοντας λίγο λάδι αν χρειάζεται. Μπορούμε να προσθέσουμε μπούκοβο και ένα κομμάτι φέτα ψητή από πάνω.
Είναι πολύ νόστιμη και με ντρέσινγκ από γιαούρτι και μαγιονέζα.
Καλή όρεξη

Σχόλια

User Photo mima mima
2009-09-18 09:16:58
Κι εμένα μου αρέσουν τα πικάντικα και καυτερά και ειδικά σε ότι έχει λάχανο. Αν το βάλεις όμως στη σαλάτα από την αρχή, επειδή μπορεί να την κρατήσεις αρκετές ημέρες (γίνεται σαν τουρσί όσο περνάν οι μέρες) δεν είναι ωραίο.
User Photo theremina theremina
2009-09-17 11:53:30
Άκουσα "πικάντικο" και έτρεξα να δω την συνταγή! Κάτι λείπει? Λίγο μπούκοβο, κάποια καυτερή πιπερίτσα, λίγη μουστάρδα ή horseradish ίσως? Α, δεν το αναφέρεις στα υλικά, μόνο στην εκτέλεση......Τους chocoholics και στους pepperholics, μην παίζετε με τον καημό τους !!!!! Πολύ καλή η συνταγή, σχεδόν ίδια με αυτή που φτιάχνω (δεν βάζω καθόλου λάδι,, μόνο 1 κουταλάκι μαγιονέζα για να 'σπάσει' το όξινο του ξυδιού & χυμού λεμονιόυ).

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.