Καθαρίζουμε, αλατοπιπερώνουμε, αλευρώνουμε, τηγανίζουμε τα πετρομπάρμουνα και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το επιπλέον λάδι.
Σε ένα άλλο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε καινούριο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το λιωμένο σκόρδο, το δεντρολίβανο, λίγο αλάτι και λίγο ακόμα λευκό πιπέρι.
Μόλις βγάλουν τα αρώματά τους, πριν μαυρίσουν, σβήνουμε με το λευκό ξίδι και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Περνάμε το λάδι από ένα σουρωτήρι και μετά προσθέτουμε λίγο κόρν φλάουρ ή λίγο αλεύρι για να δέσει η σάλτσα.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ψάρια και σερβίρουμε.
2010-11-29 08:48:34
Χαχα μου άρεσε η "Σολομώντεια λύση" :)
2010-11-27 12:26:52
Άρα... Σολομώντεια λύση! Τα γράφω και τα δύο και ας αποφασίσει ο καθένας τι του αρέσει...
2010-11-27 12:18:30
Παιδακια Καλημερα!!!!!!!! Αυτο που μπορω να πω σχετικα με τη σαλτσα ειναι οτι οταν δενονται με αλευρι και ξαναζεσταθουν παραμενουν υγιειες! Το κορν φλαουερ δινει νερουλη οψη στο ξαναζεσταμα!!!!
2010-11-27 12:07:39
Να σας πώ και εγώ παιδιά, προτιμώ το κόρν φλάουερ για να δένω τις σάλτσες μου, γιατί δίνει μια πιο απαλή και ρευστή υφή στις σάλτσες...οπότε μη το σβήνεις Δημήτρη, θεωρώ ότι είναι σίγουρα καλύτερο με τη δική σου εκδοχή!!! Εγώ απλά ανέφερα πως είναι το παλιό σαβόρο σύμφωνα με τα υλικά της τότε εποχής.
2010-11-27 00:25:37
αν και δεν εχω κανει ποτε σαβορο,πιστευω οτι το κορν-φλαουρ δινει καλυτερο αποτελεσμα απο το αλευρι. Το χρησιμοποιω παντα σε σαλτσες και μπεσαμελ ....... αλλα για να το λεει η paprikoula κατι παραπανω θα ξερει...:)))
2010-11-26 22:54:04
Όχι Δημήτρη, και σαβούρα η συνταγή σου!!! Πρός θεού, είναι σε πληροφορώ ένα εξαιρετικό σαβόρο, αν αντικαθιστούσες το κόρν φλάουερ με λίγο αλευράκι. Για το σαβόρο που λές και τις πολλές γνώμες είναι σχετικά με την ντομάτα που τώρα προσθέτουν. Το αυθεντικό παλιό σαβόρο δεν θέλει, γιατί ήταν ένας τρόπος όπως λές που διατηρούσαν τα ψάρια εκτός ψυγείου. Συνεπώς η ντομάτα θα ξύνιζε. Ενώ το ξύδι και το δεντρολίβανο είναι φυσικά συντηρητικά. Να'σαι καλά που μου θύμισες το νησί μου με αυτή τη συνταγή σου!!!!!
2010-11-26 22:17:50
Ευχαριστώ πολύ! Για το σαβόρι (ή σαβόρο) υπάρχουν πολλές απόψεις και συνήθως οι γνώμες διίστανται σχετικά με τα υλικά που περιέχει και τον τρόπο που παρασκευάζεται, γι' αυτό και δεν έκανα καμία αναφορά. Το μόνο στο οποίο συμφωνούν όλοι είναι η χρήση του τα παλαιότερα χρόνια, (συντήρηση των ψαριών). Σαβόρο, σαβόρι ή οτιδήποτε άλλο λοιπόν. Ελπίζω μόνο να μη χαρακτηριστεί η συνταγή ως "σαβούρα"... :)
2010-11-26 22:02:31
Μπραβο Δημητρη !!!! Πολυ ωραια η συνταγη! Καπως ετσι την εκανε η μητερα μου!!!!!!!! και την ονομαζε ........σαβορι..........!!!!!!!!! 5 σκουφακια σου σερβιρω κι εγω.........
2010-11-26 21:01:49
πολυ ωραια συνταγη dimitri,ψαρια και θαλασσινα ειναι η αδυναμια μου:)))
2010-11-26 20:13:03
Πολύ ωραία η σαλτσούλα και για άλλα ψαράκια. Το ξύδι κάνει τα ψάρια πολύ πιο νόστιμα από το λεμόνι.