Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πέστο με αβοκάντο


5
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo apapsa apapsa
Πέστο με ένα τραγούδι, πέστο με ένα λουλούδι, πέστο μ' ένα φιλί... Πέστο κάπως, τέλος πάντων, μας έσκασες  :-)
Ετικέτες:pesto, μακαρονάδα, λινγκουίνι, βασιλικός Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

8 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού

1/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά

2 αβοκάντο ώριμα χωρίς την φλούδα τους

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένο

1/2 κούπα ελαιόλαδο

1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι - πιπέρι

1 πακέτο μακαρόνια
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.

Ρίχνουμε την φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το αβοκάντο και το λεμόνι σε ένα μούλτι, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Ανακατεύουμε καλά την σάλτσα με τα μακαρόνια και σερβίρουμε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2012-07-23 19:56:23
!!! Για φαντάσου! (Καλά, δεν υπάρχει περίπτωση να φάω κουκουνάρι αν δεν είναι σε σάλτσα πέστο, οπότε ελπίζω απλώς να μην μου τύχει να τα χρησιμοποιήσουν αυτά τα Κινέζικα σε κανένα εστιατόριο.)
User Photo theremina theremina
2012-07-23 01:05:04
Η φρυγανιά του παει μια χαρά. Συνέχεια διορθώνω τέτοιες παραλείψεις κάθε φορά που επισκέπτομαι τις παλίες συνταγές μου. Δεν θα έβαζα κουκουνάρι (ενώ μου αρέσει πολύ) γιατί θα ανέβαζε τα λιπαρά χωρίς λόγο. Η αντίδραση σου είναι φυσιολογική - δύσκολα βρίσκει κανείς μή-ταγγισμένο κουκουνάρι στην ελληνική αγορά. Μακριά από το κινέζικο - είναι από άλλη ράτσας δέντρο, με διαφορετική γεύση και με παρενέργειες. Γκουγκλάρε to "pine mouth"! http://en.wikipedia.org/wiki/Pine_nut#Risks_from_eating_pine_nuts
User Photo apapsa apapsa
2012-07-22 21:19:40
Αχ πόσο χάρηκα που το έφτιαξες! Και πόσο ντρέπομαι που ξέχασα να γράψω "κούπα" (σωστά κατάλαβες. Και υποτίθεται ότι τα ξαναδιάβασα μήπως και έχω κάνει λάθος... :-) Πώς σου φάνηκε η φρυγανιά αντί για το κουκουνάρι; (Δεν μου αρέσει το κουκουνάρι σκέτο κι έτσι δεν είχα για να βάλω).
User Photo theremina theremina
2012-07-22 21:14:39
Πολύ ωραία συνταγή, τώρα την χλαπακιάζουμε! Στο "1/4 τριμμένη φρυγανιά" κατάλαβα 1/4 κούπα, σωστά; Τόσο έβαλα.
User Photo apapsa apapsa
2012-07-21 19:34:52
Τέλεια! Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις κι αυτό http://pinterest.com/pin/179862578838921519/ (Avocado Fries with Spicy Roast Garlic Dip)
User Photo theremina theremina
2012-07-21 17:08:52
Τώρα μόλις σκεφτόμουν τι θα τα κάνω τα 4 αβοκάντο στο ψυγείο!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.