Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πέστο Βασιλικού


7
0


Μερίδες: 4 - 6
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo persa persa

γρήγορη και εύκολη, με τυρί ή οχι, ειναι ιδιαίτερα νόστιμο για τα ζυμαρικά

Ετικέτες:βασιλικός Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 2 ματσάκια βασιλικό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κούπα κουκουνάρι ή καρυδόψυχα
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 παρμεζάνα(τριμμένη)

Καβουρδίζουμε ελαφρώς τα κουκουναρια να φύγει η υγρασία τους.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι, εκτός από την παρμεζάνα και τα χτυπαμε μεχρι να γίνουν λειος ομοιόμορφος πολτός.

Προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ειναι έτοιμο για σερβίρισμα. Αν δεν προσθέσουμε την παρμεζανα, ειναι δυνατον να διατηρηθεί για πολυ καιρό στο ψυγείο, σε ταπερ καλύπτοντας την επιφάνεια με λιγο λάδι.

Συνοδεύει μακαρονάδες. Εφόσον έχουμε βράσει τα μακαρόνια(500 γραμμάρια), τα στραγγίζουμε και στην κατσαρολα βάζουμε λιγο βούτυρο και μιsη κουπα νερό, οπου προσθέτουμε 2-3 κουταλιες σουπας πέστο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύοντας επισης, πολυ καλά.

Σχόλια

User Photo theremina theremina
2009-09-07 12:29:11
Τώρα που τελειώνει η εποχή του πλατύφυλλου βασιλικού, έφτιαξα μερικές δόσεις και έβαλα το πέστο σε βαζάκια, με λίγο ελαιόλαδο από πάνω, σφηχτά κλεισμένο, και μετά φύλαξη στο ψυγείο. 'Ετσι κρατάει την φρεσκάδα του για πολλούς μήνες - είναι πολύ πιο νόστιμο από το έτοιμο πέστο στο σουπερμάρκετ.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.