Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Περσικό Ρύζι


4
0


Μερίδες: 4-5
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo nikmauro nikmauro
Μια "διαφορετική" νότα ρυζιού στο τραπέζι μας
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ρύζι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

300gr. Ρύζι Thai Jasmine (Γιασεμιού)
1 Φλυτζάνι λάδι
2-3 Κουτ. Γλυκ. Ζάχαρη
10-15 σπόρους κάρδαμου
Αλάτι
Βάζουμε το ρύζι σε νερό που βράζει και αλατίζουμε. Μόλις βράσει το σουρώνουμε και το ρίχνουμε πάλι πίσω στην κατσαρόλα που το είχαμε. Ρίχνουμε τους σπόρους από το κάρδαμο (το εσωτερικό μέρος, την φλούδα την πετάμε). Σε ένα κατσαρολάκι έχουμε προσθέσει το λάδι με την ζάχαρη και  όταν η ζάχαρη αρχίζει να παίρνει χρώμα (καραμελωμένο), το ρίχνουμε επάνω στο ρύζι μας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και απο πάνω το καπάκι της. Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και όταν περάσουν ανοίγουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε κυκλικά και απαλά έτσι ώστε το ρύζι μας να γίνει δίχρωμο.
Καλή επυτιχία 

Σημείωση1: Το ρύζι μπορεί κάποιες φορές να μας "πιάσει" στον πάτο της κατσαρόλας, είναι λογικό.  
Σημείωση2: Σε κουζίνες με γκάζι η φωτιά που θα πρέπει να έχει το ρύζι για το 15λεπτο, πρέπει να είναι στο χαμηλότερο επίπεδο. Σε ηλεκτρικές κουζίνες θα πρέπει επίσης να είναι στο χαμηλότερο επίπεδο.

Σχόλια

User Photo κλαρα κλαρα
2010-10-11 17:30:36
το ειχα φαει απο ενα φιλο απ το Ιραν και ηταν καταπληκτικο καρδαμο δεν ειχε βαλει,

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.