Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Περουβιανή σαλάτα με χαμόν


14
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo Cook Therapist Cook Therapist

Μια πολύ νόστιμη και χορταστική σαλάτα που συνδυάζει πολλές γεύσεις αρμονικά. Το χαμόν θα μπορούσε να αντικατασταθεί με προσούτο αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Επίσης αν βράσουμε φρέσκα φασολάκια θα είναι ακόμα καλύτερα αλλά γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη η εκτέλεση απ' ότι είναι ήδη. Πάντως το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

Ετικέτες:καλαμπόκι, χαμόν, αβοκάντο, 6-σαλάτες Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Σαλάτες / Σαλάτες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (14 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα:

  • 200-250γρ μακρύκοκο ρύζι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 120γρ. Φασολάκια στρογγυλά (κονσέρβα)
  • 50γρ. Baby corn (κονσέρβα)
  • 2 με 4 αυγά  βρασμένα σφιχτά
  • 50γρ. Χαμόν (Ισπανικό αλλαντικό Jamon)
  • 1 μικρό αβοκάντο
  • Λίγος χυμός λεμονιού
  • 50-100γρ. Πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας (μαρούλι, σαλάτα, λολα)
  • Προαιρετικά λίγες πράσινες ελιές γεμιστές σε ροδέλες
  • Προαιρετικά λίγη κάπαρη


Για τη σός:

  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 κουταλίες ελαιόλαδο
  • 3 κουταλίες ηλιέλαιο
  • 2 κουταλίες χυμό λεμονιου (μισό λεμόνι περίπου)
  • 3 κουταλιές γιαούρτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι – πιπέρι

Φτιάχνουμε τη σος ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Βάζουμε το βρασμένο ρύζι στη σαλατιέρα και του προσθέτουμε τη μισή σός και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε. Θα πρέπει να περισσέψει περίπου 3 κουταλιές σος. Το αφήνουμε σε ένα δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε την πιπεριά και την κόβουμε στη μέση. Την βάζουμε με την καμπούρα προς τα πάνω σε ενα ταψάκι. Στο ίδιο ταψάκι βάζουμε και τα κρεμμυδια κομμένα σε ροδέλες και τα διαλύουμε με το χέρι να γίνουν δαχτυλίδια. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο grill για 5 λεπτά περίπου. Θα πρέπει να μαυρίσουν οι πιπεριές και να κάνουν φουσκάλες και τα κρεμμύδια να πάρουν χρώμα. (Ίσως θα πρέπει να τα ανακατέψτε 1-2 φορές κατά το ψήσιμό).

Μόλις είναι ετοιμες οι πιπεριές τις βάζουμε σε ένα μικρό τάπερ με καπάκι για να κρυώσουν. Θα είναι πιο εύκολο να τις ξεφλουδίσουμε μετά. Τα κρεμμύδια τα ανακατεύουμε με το ρύζι στη σαλατιέρα.

Κόβετε το αβοκάντο κυβάκια και το ραντίζετε με το λεμόνι για να μη μαυρίσει. Το ανακατεύετε ελαφρά με τα μαρούλια κλπ και το βάζετε πάνω από το ρύζι στη σαλατιέρα.

Ξεφλουδίζετε τις πιπεριές και τις κοβετε λωρίδες. Κόβετε μικρά λωριδάκια και το χαμόν και τα baby corn. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα φασολάκια τα αυγά κομμένα ροδέλες και αν βάλουμε την κάπαρη και τις ελιές. Προσθέτουμε τις 3 κουταλιές από την σος που κρατήσαμε και ανακατεύουμε με προσοχή να μην διαλύσουμε τα φασολάκια και τα αυγά.

Καλή όρεξη

Σχόλια

User Photo aris1 aris1
2009-06-29 17:19:03
Τι μερίδες τέσσερις με κοροϊδεύεις; Την έχω μόνος μου χαλαρά! ;ο)))
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-28 16:39:46
Σχετικά εύκολα. To βρίσκω συσκευασμένο στα μεγάλα S/M.
User Photo replika5 replika5
2009-06-28 14:52:28
Μόνο που βλέπω τα υλικά μου τρέεεεεεχουν τα σάλια... Φαόνεται τέλεια. Θα τη δοκιμάσω και θα σου πω εντυπώσεις. Το jamon είναι εύκολο να το βρεις στην αγορά;

Παραλλαγή συνταγής

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-07-19 12:18:23
Χθες έκανα μια παραλλαγή που απλοποίησε την διαδικασία πολύ. Αντι για ψημένη κόκκινη πιπεριά έβαλα πιπεριά Φλωρίνης που είναι έτοιμες σε βαζάκι και παρέλειψα εντελώς τα κρεμμύδια (αν και δίνουν έξτρα γεύση). Το αποτέλεσμα ήταν και πάλι πολύ καλό και χωρίς χρήση φούρνου!
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.