Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πέννες με σπανάκι και κουκουνάρι


4
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo vch vch

Εύκολη συνταγή και καλοδεχούμενη

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 3 δέσμες σπανάκι
  • Λίγο μπέικον (προαιρετικό)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγο μαϊντανό
  • Μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λίγο κουκουναρόσπορο
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι χοντρό
  • Τυρί Grana Padano τριμμένο
  • 300 γρ πέννες (για 3 άτομα)

Λιώνουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι.

Προσθέτουμε το μπέικον και μετά αφού ψηθούν λίγο, ρίχνουμε και τα κουκουνάρια. T' αφήνουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

 

Αφαιρούμε τα κουκουνάρια και το μπέικον και τα αφήνουμε στο πλάι πάνω σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα λάδια.

 

Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει το νερό με το αλάτι.

Ρίχνουμε τα σπανάκια που έχουμε προηγουμένως πλύνει, καθαρίσει και κόψει (όχι πολύ μικρά).

 

Τα βουτάμε κάτω και τα αφήνουμε 4’ -5’ ίσα ίσα να μαλακώσουν.

Τα βγάζουμε, και τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.

(άστε το τρυπητό πάνω από την κατσαρόλα για να επιστρέψουν τα νερά πίσω, γιατί θα τα χρειαστούμε στο βράσιμο των μακαρονιών)

 

Προσθέτουμε τα σπανάκια στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο και το λίγο λαδάκι που έμεινε όταν τσιγαρίζαμε τα πρώτα υλικά μας.

 

Γυρνάμε τα σπανάκια μέχρι να εξατμιστεί το νερό που θα κατεβάσουν.

Να μείνει μόνο λίγο ζουμί.

 

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια τα κουκουνάρια, το μπέικον, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2

 

Στο νερό που έβρασε το σπανάκι ρίχνουμε τις πέννες και ανακατώνουμε να μην κολλήσουν.

 

Τις αφήνουμε να βράσουν για 7’.

 

Αφού τελειώσουν τα στραγγίζουμε κρατώντας πίσω 1 κούπα από το νερό τους.

 

Ρίχνουμε το νερό πίσω στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα μακαρόνια πίσω στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το σπανάκι και την κρέμα και ανακατώνουμε όλα τα υλικά.

 

Τ’ αφήνουμε στη φωτιά για ακόμα 1’.

Σβήνουμε, προσθέτουμε μισό από το τυρί και το πιπέρι, ανακατώνουμε.

 

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζουμε λίγο ακόμη τυρί και λίγο πιπέρι για διακόσμηση.

 

Καλή όρεξη

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.