Εισαγωγή Φωτογραφιών |
Πεϊνιρλάκια
8 0
Μερίδες: 20 κομμάτια περίπου
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 15 ' |
Marina1981 |
|
Είτε με κιμά, είτε με πατάτα, είτε με ζαμπόν και τυρί, γίνονται ακαταμάχητα!! |
Ετικέτες:Πεϊνιρλί, ζύμη, βάση, εύκολο |
Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Άλλο |
|
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.
|
Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά) |
|
Υλικά |
Εκτέλεση |
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φακελάκια μαγιά 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1 1/2 φλ. ζεστό νερό 1/4 φλ. χλιαρό γάλα 2 κουταλάκια αλάτι
Γέμιση Επιλογή δική σας!
|
Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα.Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι,το λάδι και το αλάτι.Κάνουμε με το δάχτυλο μας μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε την μαγιά.Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ώστε η ζύμη μας να γίνει μαλακή και εύπλαστη.Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μία πετσέτα και την βάζουμε στο φούρνο στους 30 βαθμούς για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
Το βγάζουμε απο το φούρνο και κάνουμε μικρά μπαλάκια. Παίρνουμε ένα μπαλάκι,το ανοίγουμε με έναν πλάστη σε σχήμα τετράγωνο και απλώνουμε μία λωρίδα γέμιση στο κέντρο απο την μία άκρη στην άλλη.Πάνω απο την γέμιση ρίχνουμε λίγο τυρί τριμμένο.Πιάνουμε τις άκρες και τις κολλάμε μεταξύ τους ώστε να τις κλείσουμε.Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.Βάζουμε από ένα κομματάκι βούτυρο στο κάθε πεινερλάκι. Αλείφουμε απο πάνω με αυγό (εγώ βάζω γάλα με βούτυρο λιωμένο γιατί δε μου αρέσει να μυρίζει αυγό),και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Καλη επιτυχία!!!
|
|
|
Σχόλια |
|
Παραλλαγή συνταγής |
|
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.
|
2011-05-26 02:09:06
xaxaxaxaxa euxaristws na sou steilw.alla mexri na erthoune tha exoune xalasei!otan aneveis athina,tha sou ferw kai tha ta fas freska freska!!!
2011-05-25 19:28:31
φαγητο με κουριερ στελνεις???? αν ναι,στειλε καμιά 15αρια προς Ροδο!!!! ευχαριστω!