Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πατσαβουροπιτά


10
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo chef ice chef ice

Ειναι μια πολύ γριγορη συνταγή με ελάχιστα υλικα αλλα πολύ νόστιμη

Ετικέτες:Γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Ταψιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κουτι φύλλο κρούστας
  • βουτυρο
  • κανελα

 

Για το σιρόπι

  • 1 κιλό ζάχαρι
  • 500 ml νερό
  • 100 γρ. γλυκοζι
  • 1/2 λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλας

Βουτυρόνουμε ενα μέτριο ταψί και βαζουμε το φύλλο κρουστας σαν να κάνουμε μια βεντάλια αλλα με πιο γρήγορο τρόπο και πιο τσαπατσούλικο μέχρι να γέμίση και να ειναι στριμωχτα  ολα τα φυλλα.Ριχνουμε απο πάνω κανέλα και τα βουτυρόνουμε τα βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτα ή μεχρι να πάρουν χρώμα.

Εν το μεταξή φτιάχνουμε το σιροπί .Σε μια κατσαρόλα ριχνουμε ολα τα υλκά μας και το λεμόνι( απο ενα ολοκληρο το μισο).Το βάζουμε πανω στη φωτια και το αφήνουμε να βράση.

Tip:Ειναι πολύ σημαντικο να μην ανακατεψουμε το σιρόπι κάθόλου

Tip: επεισης οταν θέλουμε να σιροπιάσουμε ενα γλυκο καλό ειναι να ειναι κρύο ή το σιρόπι ή το γλυκο.

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-04 11:00:06
Καλό και γρήγορο!
User Photo apapsa apapsa
2009-06-04 10:40:51
Πολύ εύκολο φαίνεται!

Παραλλαγή συνταγής

User Photo patroula patroula
2009-07-05 19:47:47
Εκτελούμε τη συνταγή όπως παραπάνω, με την εξής παραλλαγή : Ετοιμάζουμε στο μίξερ μια κρέμα με τα εξής υλικά : 1 κούπα σπορέλαιο, 1 κούπα ζάχαρη, 1 γιαουρτάκι στραγγιστό, 5 αβγά και 2 βανίλιες. Πριν σουρώσουμε τα φύλλα περιχύνουμε λίγο από αυτό το μίγμα σε κάθε φύλλο. Δεν είναι απαραίτητο να βουτυρώσουμε τα φύλλα εφόσον περιέχει λάδι το μίγμα. Όσο μίγμα περισέψει, το περιχύνουμε πάνω από το ταψί, αφού τοποθετήσουμε όλα τα φύλλα. Έπειτα ψήνουμε το γλυκό και το σιροπιάζουμε όπως περιγράφεται παραπάνω.
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.