Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πατέ από Ρεβίθια με ράπες (Turnip)


1
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo vch vch

Πατέ από Ρεβίθια  με μικρές γλασαρισμένες ράπες (Turnip) και φυτική μαγιονέζα  (Από τον μάγειρα Pietro Leemann).

Το πραγματικό αστέρι της συνταγής είναι η ράπα που έχει ελαφρώς πικρή γεύση.

Αυτή η συνταγή συνοδεύει το άλλο πιάτο που ανέβασα με τίτλο:
«Colours, Flavors & Consistency»/ Pietro Leemann- Joia- Milano

Ετικέτες: Διατροφή:Vegan
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Σάλτσες - Σως
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (1 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 100 γρ ρεβίθια ξηρά
  • 50 γρ πάστα από σουσάμι
  • 50 γρ καρότα
  • 50 γρ σελινόριζα
  • 4 μικρές ράπες (γογγύλι)
  • 60 μλ ελαιόλαδο
  • 5 γρ ζάχαρη
  • 5 γρ άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ σχινόπρασο (chives)
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένο
  • Αλάτι
  • Αφήστε τα ρεβίθια να μουλιάσουν για 12 ώρες και μετά βράστε τα σε νερό χωρίς να προσθέσετε αλάτι. Όταν μαλακώσουν, χτυπάτε τα να λιώσουν με λίγο νερό από αυτό που έβρασαν και μετά περάστε τα από σουρωτήρι.

 

  • Μαρινάρουμε το σκόρδο σε 20 ml από ελαιόλαδο, το φιλτράρουμε και μετά το ρίχνουμε στο πουρέ από τα ρεβίθια.

 

  • Προσθέτουμε την πάστα από σουσάμι το αλάτι και τα ανακατώνουμε να ενωθούν τα υλικά καλά.

 

  • Ξεφλουδίζουμε τις ράπες και τις μαγειρεύουμε σε αλατισμένο ζεστό νερό για 10’.

 

  • Τις βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι με λίγη ζάχαρη, 50 γρ αλατισμένο νερό, τα καλύπτουμε με ένα καπάκι και τα ψήνουμε μέχρι να γίνουν μαλακά.

 

  • Ξεφλουδίζουμε τη σελινόροζα και τα καρότα, τα μαγειρεύουμε σε ζεστό αλατισμένο νερό. Τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα χτυπάμε προσθέτοντας σιγά σιγά το υπόλοιπο λάδι. Εάν δεν είναι αρκετά λεπτή σαν σάλτσα τα ρουρώνουμε.

 

  • Βάζουμε 2 κουταλιές από πατέ στο πιάτο, μια ράπα δίπλα τους και ρίχνουμε πάνω στη ράπα λίγη μαυιονέζα από τα χορταρικά που φτιάξαμε με τελικό διακοσμητικό λίγα φιλαράκια άνηθου και το σχινόπρασο.

Σχόλια

User Photo vch vch
2009-10-15 00:05:50
Ναι, αλλά αυτό με το καβουρδισμένο σουσάμι και οχι το απλό ταχίνι. Επίσης είναι περισσότερο σαν βούτυρο. Φαντάζομαι θα μπορούσε η συνταγή να γίνει και με το απλό.
User Photo theremina theremina
2009-10-14 22:47:34
πάστα από σουσάμι = ταχίνι ?
User Photo vch vch
2009-10-12 00:53:59
Η πάστα απο Σουσάμι είναι σαν βούτυρο απο σουσάμι. Το βρίσκει κανείς στα Λιβανέζικα ή Συριακά καταστήματα. Υπάρχει και στα Αιγυπτιακά αλλά δεν είναι τόσο καλό. Στην Κύπρο το βρίσμαμε παλιά στην αγορά, τώρα οχι και τόσο. Ο μάγειρας λέει οτι μπορεί να αντικατασταθεί με Peanut Butter αλλά εμένα δεν μου αρέσει, οπότε είναι καλύτερα κανείς να ψάξει το σουσάμι..
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-10-11 21:10:14
Πολύ πρωτότυπη η συνταγή σου Vch ( όπως όλες άλλωστε), αλλά θέλω να σε ρωτήσω, τι είναι η πάστα από σουσάμι και που τη βρίσκουμε;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.