Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πατατοπιτάκια


9
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 120 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mima mima
Από τις παρασκευές του σαββατοκύριακου. Μπορώ να πω ότι ήταν παραγωγικό. Έφτιαξα πατατοπιτάκια νηστήσιμα, μηλοπιτάκια γιατί περίσσεψε ζύμη και μπισκότα με μήλο γιατί περίσσεψε γέμιση από τα μηλοπιτάκια
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό πατάτες
3 πράσσα (το άσπρο μέρος)
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1/2 κουτάκι τομάτα τριμμένη στον τρίφτη
μισό ματσάκι μαϊδανό
μισό ματσάκι άνηθο
λίγο δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
μπούκοβο
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο

Ζύμη

5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά (ξερή)
λίγο ελαιόλαδο
3-4 κουταλιές της σούπας ξύδι
νερό χλιαρό όσο πάρει για ζύμη όχι πολύ μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια
Ζυμώνουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε σε βαθύ μπολ και τις πατάμε με το πρες πουρέ να λυώσουν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα πράσσα κομμένα ροδέλες λεπτές, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με λίγο νερό να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε 15 λεπτά περίπου ανακατεύοντας και προσθέτουμε το λάδι και την τομάτα. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και το μπούκοβο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε μέσα στις πατάτες. Ανακατεύουμε τα υλικά καλά και προθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊδανό και τον δυόσμο.
Ανοίγουμε φύλλο (όχι πολύ λεπτό) με την ζύμη μας (την χωρίζουμε σε μπαλάκια μεγάθους μπάλας του τένις) και το κόβουμε στα έξι (τρίγωνα). Ρίχνουμε λίγο λάδι με ένα κουταλάκι και βάζουμε από μια κουταλιά του γλυκού γέμιση στην φαρδιά άκρη του τριγώνου, σκεπάζουμε την γέμιση δεξιά και αριστερά με το φύλλο και τυλίγουμε ρολάκι. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Ζύμη μπορεί να μας περισσέψει. Κάνουμε τυροπιτάκια ή την βάζουμε στην κατάψυξη για άλλη φορά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα περίπου.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.