Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πατάτες ογκρατέν "λουκούμι"


18
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 35 '
User Photo apapsa apapsa

Αυτό το φαγητό πρέπει να είναι από τα πρώτα που είχα φτιάξει, όταν είχα πρωτομείνει μόνη μου. Το είχα δει στην τηλεόραση σε ένα πρωινάδικο. Το είχε φτιάξει η τραγουδίστρια Λίτσα Γιαγκούση και μου είχε φανεί εύκολο και γρήγορο. Όντως ήταν και από τότε το έφτιαχνα συχνά γιατί είναι και εντυπωσιακά νόστιμο. Τα τελευταία χρόνια το είχα ξεχάσει, το θυμήθηκα, όμως, χτες που ήθελα να συνοδεύσω κρέας με κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Και άρεσε σε όλους όσους το δοκίμασαν. Να 'ναι καλά η Λίτσα με την ωραία συνταγή  :ο)

Ετικέτες:πατάτες, ογκρατέν, κρεμμύδι, κρέμα γάλακτος, au gratin, ωγκρατέν, σουφλέ Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Συνοδευτικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (18 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

3 πατάτες μεσαίου μεγέθους

2 κρεμμύδια μεσαία

200 γρ τυρί γκούντα περίπου

300 γρ κρέμα γάλακτος

αλάτι

πιπέρι

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες (όχι πολύ λεπτές, ούτε πολύ χοντρές). Τις στρώνουμε στον πάτο ενός πυρέξ και αλατοπιπερώνουμε.

 

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τοποθετούμε από μια ροδέλα πάνω από κάθε φέτα πατάτας.

 

Κόβουμε το τυρί στο σχήμα κάθε μιας φέτας πατάτας και το τοποθετούμε πάνω από τα κρεμμύδια.

 

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, φροντίζοντας να πάει παντού (οι πατάτες θα πρέπει να καλύπτονται από την κρέμα για να μπορέσουν να ψηθούν).

 

Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε το φαγητό σους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στη χαμηλή θέση του φούρνου, για 30-35 λεπτά περίπου. Είναι έτοιμο όταν τσιμπήσουμε μια πατάτα και καταλάβουμε ότι έχει μαλακώσει.

 

Καλή όρεξη  :ο)

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2010-05-08 21:17:12
Μαρία, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να βράσω τις πατάτες, γιατί μαλακώνουν και έτσι καθώς ψήνονται στον φούρνο. Αν το δοκιμάσεις και σου πετύχει πες μου να το κάνω κι εγώ ;o)
User Photo ΜΑΡΙΑΗΛΙΑΣ ΜΑΡΙΑΗ ΛΙΑΣ
2010-04-26 19:45:18
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ....ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΟ ΕΑΝ ΑΠΟ ΒΡΑΔΥΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΡΟΦΗΘΕΙ Η ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΜΑΡΙΑ;
User Photo apapsa apapsa
2009-07-23 11:24:42
Καλά ντε! Α πα πα φωνή! Φάτο παιδί μου, όλο δικό σου είναι, δεν στο παίρνει κανένας... :P
User Photo kiss the cook! kiss the cook!
2009-07-22 20:32:00
Κοπελιάαααααααααααααα............. Σιγά μην το συνοδέψω με κρέας.... Αυτό το "πιάτο" τρώγεται: α) μόνο του! β) απ΄το πυρέξ κατευθείαν! γ) ΔΕΝ το μοιραζόμαστε με κανέναν! Και τα υλικά που χρειάζονται υπάρχουν σχεδόν πάντα στην κουζίνα μου/μας. Αγαπώ τις πατάτες φούρνου.... πολύ!!!
User Photo λιζα λιζα
2009-07-20 15:17:18
Σ'ευχαριστώ. Ευτυχώς εκτιμούν το καλό φαγητό κάτι είναι και αυτό!
User Photo apapsa apapsa
2009-07-20 14:46:40
Να τους χαίρεσαι :o) Κατά τη γνώμη μου, άμα είναι κανείς βολεϊμπολίστας δε χρειάζεται να κάνει τίποτα άλλο! Το βόλεϊ είναι Τέχνη! Όπως και η μαγειρική εξάλλου! Ο καθένας με την τέχνη του ;o)
User Photo λιζα λιζα
2009-07-20 13:47:54
Έχω δύο, τρομάρα μου και ο τρίτος είναι εν δυνάμη! Όπως καταλαβαίνεις τους ξέρω καλά! Ούτε ψωμί δεν κόβουν καλά αγάπη μου!
User Photo apapsa apapsa
2009-07-20 11:12:22
Ευχαριστώ Λίζα :o) χαχαχα! Δε μαγειρεύουν ε; Καλά το είχα καταλάβει εγώ! (Έχεις βολεϊμπολίστες;;; :o) )
User Photo λιζα λιζα
2009-07-19 21:45:50
αpapsa πραγματικά πολύ καλή η συνταγή! Α! να ξέρετε ότι οι βολε'ι'μπολίστες δεν μαγειρεύουν δυστυχώς(τουλάχιστον οι δικοί μου)!
User Photo apapsa apapsa
2009-07-19 15:19:16
Ουδέν σχόλιο για τον βολεϊμπολίστα :P
User Photo trypokarydos trypokarydos
2009-07-19 13:38:09
Φαντάσου να το μαγείρευε βολεϊμπολίστας τι θα έγραφες! Είδες η φάρα μας (τραγουδιστές) τι προκομμένοι είμαστε; Είμαστε παρεξηγημενοι τελικά.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.