Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πατάτες γεμιστές με σπανάκι και τυρί


7
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 70 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Το φαγητό αυτό συνδυάζει τη γεύση με τα χαμηλά λιπαρά και είναι ευπαρουσίαστο και εύκολο.
Ετικέτες:Ορεκτικό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 μεγάλες πατάτες
200 γραμμάρια σπανάκι χονδροκομμένο
2 φρέσκα κρευμμυδάκια ψιλοκομμένα
ελάχιστο μοσχοκάρυδο
1/2 κούπα λάδι
150 γραμμάρια φέτα με χαμηλά λιπαρά ή ανθότυρο
1/3 της κούπας γιαούρτι 2%
αλάτι και πιπέρι
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Τις κόβουμε οριζόντια στα δύο.
Σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο και αφήνουμε το μείγμα να μαλακώσει για 2- 3 λεπτά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και το γιαούρτι.
Μ ένα πιρούνι κάνουμε μια λακουβίτσα σε κάθε πατάτα και τη γεμίζουμε με το μείγμα από το σπανάκι.
Ψήνουμε άλλα 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-03-03 13:20:27
Ναι rose.Τις πατάτες τις ψήνουμε ολόκληρες στην αρχή και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο. Απλά να μαλακώσουν θέλουμε.
User Photo rose rose
2010-03-03 13:08:57
Τις πατατες τις ψηνουμε ολοκληρες και με την φλουδα και χωρις να προσθεσουμε κατι για το ψησιμο;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.