Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πατάτες γεμιστές


13
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 25 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Μια πολύ νόστιμη συνταγούλα για ορεκτικό. Τις πατατούλες τις αγαπούν όλοι μικροί και μεγάλοι και αυτή η συνταγή είναι εξαιρετική.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

8 μεγάλες πατάτες
200 γραμμάρια regato κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
150 γραμμάρια gouda κομμένο σε μικρά κυβάκια
5 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1 1/2 κούπα μπεσαμέλ
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε μια φέτα κατά μήκος της κάθε πατάτας και βγάζουμε την ψίχα τους όπως στα γεμιστά.
Ανακατεύουμε τα τυριά, το μπέικον και την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τις πατάτες.
Πάνω από κάθε πατάτα βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τριμμένο regato και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Για να γίνει πιο νόστιμο το φαγητό μας στο ψήσιμο διαλύουμε ένα κύβο λαχανικών σε 1 1 /2 κούπα ζεστό νερό και το ρίχνουμε στο ταψί μαζί με 1/3 της κούπας λάδι.




Ότι μας έμεινε από τις πατάτες που ανοίξαμε, δεν το πετάμε. Το λιώνουμε μ ένα πιρούνι, προσθέτουμε λίγο γάλα και τριμμένο τυρί που μας αρέσει και μ ένα κορνέ βγάζουμε ροζέτες σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Όταν ψηθούν τις αλείφουμε με λίγη λιωμένη μαργαρίνη, τις πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα και διακοσμούμε τα πιάτα μας.

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2010-02-24 11:09:37
Πολύ ωραία συνταγή, θα τη δοκιμάσω! Ως τώρα αυτοσχεδιάζω στις γεμιστές πατάτες και δεν τις καταφέρνω και πολύ καλά. Ωραία και η προσθήκη για τα υπολείμματα της πατάτας!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.