Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πατάτες «Αντιναχτές» (Κτυπητές)


9
1


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo vch vch

Είναι ένα απίθανο πιάτο για κυριακάτικο μεσημεριανό φαγητό

Ετικέτες: Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Συνοδευτικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό πατάτες μικρές στρογγυλές (τις πολύ μικρές διαφορετικά να χρησιμοποιηθεί το εργαλείο που τις κόβει μικρές μπαλίτσες)
  • 3 κουταλιές κόλιαντρο ξηρό
  • 1 κουταλάκι δενδρολίβανο
  • 2 ποτήρια κρασί λευκό ξηρό
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Χοντρό αλάτι

Πλένουμε καλά τις πατάτες και αφήνουμε το εξωτερικό τους καθαρό.

 

Τις τσακίζουμε- σπάμε με μία πέτρα (προσεκτικά να μην λιώσουν).

 

Βάζουμε βαθύ τηγάνι και τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Τις αφήνουμε μέχρι να ψηθούν στο 70 %

 

Σε καθαρή κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μεταφέρουμε μετά τις πατάτες.

Θα τις τσιγαρίσουμε σε φρέσκο λάδι για να πάρουν τις μυρωδιές

Χτυπάμε- σπάμε τους κόκκους από κόλιαντρο μαζί με το αλάτι και τα ρίχνουμε στις πατάτες.

 Προσθέτουμε το δενδρολίβανο.

 Αφού ζεματίσει το λάδι (χωρίς να κάψει), ανακατώνουμε τις πατάτες τις τσιγαρίζουμε για λίγο και τις σβήνουμε με το κρασί.

Αφού εξατμιστεί το μισό κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό, ίσα ίσα να δημιουργήσει ζουμί και τις αφήνουμε να σιγοψηθούν.

 

Σχόλια

User Photo vch vch
2009-07-05 11:15:29
καλό μου ακούγεται !!
User Photo candyne candyne
2009-07-05 11:13:36
ευκολο και διαφορετικό...Αν βάλουμε και λίγο σκορδάκι στο τελικο τσιγάρισμα???
User Photo vch vch
2009-07-04 20:57:48
Ναι είναι λίγο παράξενη η μέθοδος αυτή.. Πρώτα τηγάνισμα σε μπόλικο λάδι, όπως κάνουμε για τις τηγανιτές πατάτες. Μετά στην κατσαρόλα, το τσιγάρισμα είναι για να μαζέψουν τις μυρωδιές από τα μυρωδικά. Το κρασί δίνει την τελική οξύτητα και μετά τα δένει
User Photo theremina theremina
2009-07-04 19:08:24
Προσπαθώ να καταλάβω την διαδικασία μαγειρέματος, και έχω μπερδευτεί λιγάκι. Στο 'βαθύ τηγάνι' για πόση ώρα τηγανίζουμε τις πατάτες? Δηλαδή πρώτα τις τηγανίζουμε και μετά της μαγειρεύουμε δεύτερη φορά σε λάδι και κρασί και νερό? 'Εχω ακούσει να τηγανίζουμε (ή ψήσιμο στο φούρνο) προ-βρασμένες πατάτες, αλλά πρώτη φορά διαβάζω για βράσιμο προ-τηγανισμένων πάτατων. 'Ισως μία φωτογραφία θα με βοηθούσε να καταλάβω πως είναι το τελικό αποτέλεσμα :-))

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.