Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πασχαλινά μπουρέκια της Αργυρώς


5
0


Μερίδες: 16 περίπου
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo panselin panselin
Τα έφτιαξα πέρσυ, νόστιμα και μυρωδάτα!!
Ετικέτες:Πασχαλινό, αρνίσιο συκώτι, μεζές Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Κρεατικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο για πίτες
1 αρνίσια συκωταριά ψιλοκομμένη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
250 γρ. φέτα σε τρίμματα
250 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
250 γρ. μανούρι σε τρίμματά
άνηθο και δυόσμο ψιλοκομμένο κατα βούληση
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο, σωτάρουμε τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα και προσθέτουμε τη συκωταριά. Αφού σωταριστεί σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε το τηγάνι μέχρι να πιεί τα υγρά της.
Αφήνουμε να κρυώσει ,πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα τυριά και αλατίζουμε προσεκτικά.
Κόβουμε στη μέση τα φύλλα , κάθε φύλλο βγάζει 2 μπουρέκια. Απλώνουμε 2 κουταλιές γέμιση, κλείνουμε στα πλάγια και τυλίγουμε σα φλογέρα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με την ένωση προς τα κάτω. Τα λαδώνουμε με πινέλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.